''Sigurno bih otišao u penziju da se nismo...''

''. . . kvalifikovali za Olimpijske igre!'' Legendarni Luis Skola je predstavljen u Milanu kao novi košarkaš Olimpije.  Skola: Mogao sam da ostavim košarku u Kini! Argentinac otkrio zanimljivu priču o tome kako je "prelomio" da nastavi da igra. U svemu je učestvovala i njegova supruga.

Košarka 03.10.2019 | 17:11
''Sigurno bih otišao u penziju da se nismo...''
Krilni centar se vratio u Evropu posle 12 godina, a istakao je da bi se penzionisao u 39. godini da sa nacionalnim timom, plasmanom u finale Svetskog kupa, nije uspeo da izbori mesto na Olimpijskim igrama.

"Srećan sam što sam ovde. Biće ovo zanimljiv izazov. Ne znam šta da očekujem u Evroligi, liga je dramatično porasla i približila se NBA ligi", naveo je Skola.

Dodao je i da se o odluci konsultovao sa nekadašnjim saigračima iz reprezentacije Pablom Priđonijem i Manuom Đinobilijem.

"Njih dvojica veoma dobro poznaju trenera Etorea Mesinu, način na koji on trenira ekipu i kako se takmiči. Pomogli su mi u odluci. Mesina me je pozvao pre Svetskog kupa, moja karijera je pri kraju, a ovo je izazov za mene. Izazov je živeti u drugoj državi, igrati za Mesinu i biti na evroligaškom terenu", dodao je Skola.

On je prvi put progovorio o mogućem penzionisanju.

"Da se nismo kvalifikovali za Olimpijske igre sigurno bih završio karijeru", naveo je Skola.

Argentinac je, ranije su preneli mediji, imao ponude Real Madrida i Boke Juniors.

"Bilo bi zanimljivo igrati ponovo u Argentini, ali što se tiče evropskih opcija Milan je bio najbolji za mene", zaključio je Skola.

Iako Argentina nije osvojila titulu Svjetskog prvenstva u Kini, Luis Skola (39) bio je jedan od najimpresivnijih igrača turnira.

Slavni krilni centar blistao je u završnici Mundobasketa, posebno u mečevima protiv Srbije u četvrtfinalu i Francuske u polufinalu, kada je postigao čak 28 poena.

Podsjetimo, tada je i Kobi Brajant sjedio kraj terena i hvatao se za glavu dok je Skola rešetao koš "trikolora" i slavio sa zemljacima.

Nakon što je osvojio srebro, pa potpisao ugovor sa Armanijem i ozvaničio svoj povratak u Evroligu, Skola je na promociji u Milanu priznao da je bio blizu odluke da se povuče iz košarke.

To bi i uradio da se Argentina nije kvalifikovala za Olimpijske igre u Tokiju, i to kao najuspješnija američka selekcija (računajući i SAD).

"Olimpijske igre su napravile veliku razliku. Odlučio sam da igram na Svjetskom prvenstvu i da se nismo kvalifikovali za Tokio prestao bih da igram. Tu odluku sam donio prije početka Mundobasketa, ali smo ipak uspjeli i ostavio sam mali prostor da sednem sa suprugom i da donesem odluku".

"Poslije Svjetskog prvenstva, ona je došla kod mene i prilično me iznenadila. Rekla mi je da sada ne mogu da prestanem da igram, već da moram da odigram još godinu i da nastupim na Olimpijskim igrama. Pričao sam sa njom i o mojim narednim opcijama, uključujući i dolazak u Armani i tako smo počeli da oblikujemo odluku", objasnio je Skola.

Poslije finala Mundobasketa, on je u Pekingu rekao da NIJE izjavio da je odigrao posljednji meč za Argentinu. Čini se da će ipak biti tu i u Japanu narednog ljeta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar