Ветеран Мајамија враћен кући: Дотјерај се, па дођи!

Критеријуми које је легендарни Пет Рајли успоставио прије више од 20 година и даље се стриктно поштују.

Кошарка 04.10.2019 | 08:57
Ветеран Мајамија враћен кући: Дотјерај се, па дођи!
Крилни центар Џејмс Џонсон (32) привремено је одстрањен из екипе Мајамија, која је у понедјељак почела припреме за нову НБА сезону.

Како је наведено у саопштењу, без улажења у детаље, Џонсон ће пропустити почетак тренинг кампа зато што није испунио критеријуме франшизе везане за физичку спремност. Чим их испуни, поново ће се прикључити екипи.

Инсистирање Хита да играчи буду у "топ" кондицији од првог дана припрема датира од средине 90-их, када је Пет Рајли постао предсједник и први тренер.

Тада је у његовој немилости био Ол стар плејмејкер Тим Хардавеј, познат по томе што је повремено имао проблема са вишком килограма.

Правила за кошаркаше Мајамија важе не само у припремном периоду, него и током читаве сезоне. Тако су Ентоан Вокер и Џејмс Поуси одстрањени из тима усред сезоне 2006/07, у којој је Хит бранио титулу првака, када је установљено да им је проценат тјелесних масти већи од прописаног.

Џонсону је ово трећа сезона четворогодишњег уговора са Мајамијем, током кога прима 15 милиона долара по сезони.

Он је у петак током дана за медије изјавио како је послије проблема са повредом потпуно спреман и здрав, а и сам Рајли нахвалио је како Џонсона, тако и бека Диона Вејтерса, који је прошле сезоне такође дуго био повријеђен. Накнадно обављена тестирања показала су да ипак нешто није у реду.

Ма колико "ситно" да је било одступање од постављених норми, за Џонсона је важила легендарна реченица Павла Вујисића из филма "Ко то тамо пева" - "Прописи су прописи!"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар