Veteran Majamija vraćen kući: Dotjeraj se, pa dođi!

Kriterijumi koje je legendarni Pet Rajli uspostavio prije više od 20 godina i dalje se striktno poštuju.

Košarka 04.10.2019 | 08:57
Veteran Majamija vraćen kući: Dotjeraj se, pa dođi!
Krilni centar Džejms Džonson (32) privremeno je odstranjen iz ekipe Majamija, koja je u ponedjeljak počela pripreme za novu NBA sezonu.

Kako je navedeno u saopštenju, bez ulaženja u detalje, Džonson će propustiti početak trening kampa zato što nije ispunio kriterijume franšize vezane za fizičku spremnost. Čim ih ispuni, ponovo će se priključiti ekipi.

Insistiranje Hita da igrači budu u "top" kondiciji od prvog dana priprema datira od sredine 90-ih, kada je Pet Rajli postao predsjednik i prvi trener.

Tada je u njegovoj nemilosti bio Ol star plejmejker Tim Hardavej, poznat po tome što je povremeno imao problema sa viškom kilograma.

Pravila za košarkaše Majamija važe ne samo u pripremnom periodu, nego i tokom čitave sezone. Tako su Entoan Voker i Džejms Pousi odstranjeni iz tima usred sezone 2006/07, u kojoj je Hit branio titulu prvaka, kada je ustanovljeno da im je procenat tjelesnih masti veći od propisanog.

Džonsonu je ovo treća sezona četvorogodišnjeg ugovora sa Majamijem, tokom koga prima 15 miliona dolara po sezoni.

On je u petak tokom dana za medije izjavio kako je poslije problema sa povredom potpuno spreman i zdrav, a i sam Rajli nahvalio je kako Džonsona, tako i beka Diona Vejtersa, koji je prošle sezone takođe dugo bio povrijeđen. Naknadno obavljena testiranja pokazala su da ipak nešto nije u redu.

Ma koliko "sitno" da je bilo odstupanje od postavljenih normi, za Džonsona je važila legendarna rečenica Pavla Vujisića iz filma "Ko to tamo peva" - "Propisi su propisi!"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar