Чудно неко вече на "Рајку": Север грмио, други затајили!

Звездин фијаско са улазницама значајно утицао на атмосферу против Олимпијакоса.

Фудбал 02.10.2019 | 22:30
Чудно неко вече на "Рајку": Север грмио, други затајили!
Не памти се када је Црвена звезда играла неку важну међународну утакмицу, поготово у групној фази, а да трибине "Маракане" нису биле попуњене до последњег места.

Догодило се, ипак, и то. У уторак увече, против "братског" Олимпијакоса (3:1)не само да се око стадиона "Рајко Митић" није тражила карта више, већ су се улазнице могле купити испод цене, на крају и добити за џабе.

Разлог није био слабо интересовање, већ фијаско Звездиног руководства, које је драстично повећало цене улазница за Лигу шампиона у односу на прошлу сезону и тиме отерало са трибина бројне редовне навијаче. Посебно оне из унутрашњости Србије и градова Републике Српске, Хрватске... којима и сам долазак у Београд представља значајан трошак.

Отуд "само" 43.290 гледалаца на дуелу београдских и атинских црвено-белих, од којих је око 3.000 стигло из Грчке.

Далеко да је то лоша посета, али када се има у виду капацитет највећег српског стадиона (55.538), тужно је било гледати празна седишта у утакмици тако великог значаја и још против ривала који је сам по себи био повод за фешту на трибинама.

Организовани навијачи са северне трибине, Делије - додатно мотивисани пријатељском групом у гостујућем сектору - били су на очекиваном нивоу и поново импресионирали милиметарски прецизном кореографијом и константним громогласним певањем, али су остале три трибине потпуно заказале.

Исток, Запад (који је због најскупљих улазница био најпразнији) и Југ активирали су се тек спорадично код погодака за преокрет у другом полувремену, али да то већином нису људи који редовно долазе на Звездине утакмице (чак и на ове европске, јер је у првенству већ неко време посета испод очекивања и заслуга Милојевићевог тима) видело се најбоље пред крај, када су без обзира на невероватних 3:1 за црвено-беле почели масовно да напуштају трибине, не сачекавши да аплаузом награде екипу за сјајан резултат.

Желели су у Звезди да искористе верност својих навијача и зараде на томе, али општи утисак је да су се забројали и претерали.

Видећемо како ће се то одразити на предстојеће две утакмице у Београду, са Тотенхемом 6. новембра и Бајерном 20 дана касније.

Тренутан резултат им иде на руку, али не и познат српски инат. Нити просечна месечна зарада у земљи.

Подсетимо, пакети улазница за утакмице Лиге шампиона коштали су 12.000 динара(северна и јужна трибина), 24.000 (исток бок), 30.000 (исток центар и запад бок), 36.000 (запад центар), 60.000 (ВИП запад) и 90.000 (ВИП 1 и ВИП галерија).

Власници сезонских улазница имали су попуст 50 одсто.

Појединачне улазнице за дуел са Олимпијакосом (без повластица за сезонце и чланове) коштале су 6.000 динара (север и југ), 15.000 (исток центар и запад бок), 18.000 (запад центар) и 20.000 (ВИП запад). 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар