Čudno neko veče na "Rajku": Sever grmio, drugi zatajili!

Zvezdin fijasko sa ulaznicama značajno uticao na atmosferu protiv Olimpijakosa.

Fudbal 02.10.2019 | 22:30
Čudno neko veče na "Rajku": Sever grmio, drugi zatajili!
Ne pamti se kada je Crvena zvezda igrala neku važnu međunarodnu utakmicu, pogotovo u grupnoj fazi, a da tribine "Marakane" nisu bile popunjene do poslednjeg mesta.

Dogodilo se, ipak, i to. U utorak uveče, protiv "bratskog" Olimpijakosa (3:1)ne samo da se oko stadiona "Rajko Mitić" nije tražila karta više, već su se ulaznice mogle kupiti ispod cene, na kraju i dobiti za džabe.

Razlog nije bio slabo interesovanje, već fijasko Zvezdinog rukovodstva, koje je drastično povećalo cene ulaznica za Ligu šampiona u odnosu na prošlu sezonu i time oteralo sa tribina brojne redovne navijače. Posebno one iz unutrašnjosti Srbije i gradova Republike Srpske, Hrvatske... kojima i sam dolazak u Beograd predstavlja značajan trošak.

Otud "samo" 43.290 gledalaca na duelu beogradskih i atinskih crveno-belih, od kojih je oko 3.000 stiglo iz Grčke.

Daleko da je to loša poseta, ali kada se ima u vidu kapacitet najvećeg srpskog stadiona (55.538), tužno je bilo gledati prazna sedišta u utakmici tako velikog značaja i još protiv rivala koji je sam po sebi bio povod za feštu na tribinama.

Organizovani navijači sa severne tribine, Delije - dodatno motivisani prijateljskom grupom u gostujućem sektoru - bili su na očekivanom nivou i ponovo impresionirali milimetarski preciznom koreografijom i konstantnim gromoglasnim pevanjem, ali su ostale tri tribine potpuno zakazale.

Istok, Zapad (koji je zbog najskupljih ulaznica bio najprazniji) i Jug aktivirali su se tek sporadično kod pogodaka za preokret u drugom poluvremenu, ali da to većinom nisu ljudi koji redovno dolaze na Zvezdine utakmice (čak i na ove evropske, jer je u prvenstvu već neko vreme poseta ispod očekivanja i zasluga Milojevićevog tima) videlo se najbolje pred kraj, kada su bez obzira na neverovatnih 3:1 za crveno-bele počeli masovno da napuštaju tribine, ne sačekavši da aplauzom nagrade ekipu za sjajan rezultat.

Želeli su u Zvezdi da iskoriste vernost svojih navijača i zarade na tome, ali opšti utisak je da su se zabrojali i preterali.

Videćemo kako će se to odraziti na predstojeće dve utakmice u Beogradu, sa Totenhemom 6. novembra i Bajernom 20 dana kasnije.

Trenutan rezultat im ide na ruku, ali ne i poznat srpski inat. Niti prosečna mesečna zarada u zemlji.

Podsetimo, paketi ulaznica za utakmice Lige šampiona koštali su 12.000 dinara(severna i južna tribina), 24.000 (istok bok), 30.000 (istok centar i zapad bok), 36.000 (zapad centar), 60.000 (VIP zapad) i 90.000 (VIP 1 i VIP galerija).

Vlasnici sezonskih ulaznica imali su popust 50 odsto.

Pojedinačne ulaznice za duel sa Olimpijakosom (bez povlastica za sezonce i članove) koštale su 6.000 dinara (sever i jug), 15.000 (istok centar i zapad bok), 18.000 (zapad centar) i 20.000 (VIP zapad). 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar