Ухапшен брат Николе Јокића - пијан давио жену!

Страхиња Јокић је ухапшен и оптужен за једно кривично дјело и два прекршаја.  Брат Николе Јокића ухапшен у Денверу! Страхиња Јокић, брат српског кошаркаша Николе Јокића, ухапшен је у Денверу због отпужби да је напао, гушио и гурао једну жену.

Кошарка 02.10.2019 | 17:11
Ухапшен брат Николе Јокића - пијан давио жену!
Оптужен да је давио жену у Денверу; огласио се његов отац... Брат кошаркаша "Денвер нагитса" и репрезентативца Србије Николе Јокића, Страхиња, ухапшен је у Денверу због оптужби да је напао, гушио и гурао једну жену.

Страхиња Јокић (37) је, под дејством алкохола, напао жену у једном апартману, преноси локални "Денвер пост", наводећи да је она покушала да побегне, али да ју је Јокић грубо гурнуо и спречио да изађе из стана. Она је потом истрчала на терасу и дозивала помоћ, али ју је Јокић напао и почео да је дави.

Жена је затим покушала да позове полицију, а тада јој је Јокић одузео телефон.

Ипак, она је успела да пошаље поруку преко компјутера познанику, који је затим обавестио полицију, а она ухапсила Страхињу, наводи се у полицијском документу у који је лист имао увид.

"Денвер пост" пише да је Страхиња Јокић (37) био у стану у Денверу са неименованом женом, да су обоје конзумирали алкохол, а када је она хтјела да оде, он ју је зауставио, гурнуо и давио.

"Отишла је на балкон како би позвала помоћ, али ју је Јокић зграбио, увукао назад у стан и поново је давио, рекавши јој да ће је 'давити док не изгуби свијест'. Одузео јој је телефон, али је она успјела да се докопа рачунара и пошаље поруку особи коју зна, која је затим позвала полицију", преноси тај лист.

Лист додаје да се инцидент одиграо прошле недјеље, и да је Јокић оптужен за кривично дјело напада другог степена, као и прекршаје бесправног лишавања слободе и опструкцију коришћења телефона, потврдила је Каролин Тајлер из окружног тужилаштва.

"Денвер пост" подсјећа и да је Страхиња једном толико побјеснио на утакмици свог млађег брата, да су морали да га обуздају припадници обезбеђења.

Никола Јокић је прошле сезоне изабран у идеалну петорку НБА лиге. Љета 2018. потписао је петогодишњи уговор са Нагетсима вриједан 148 милиона долара.

Страхиња Јокић овог љета је био у пратњи млађег брата током припрема репрезентације Србије и на Мундобаскету у Кини.

Представница за штампу Тужилаштва Керолајн Тајлер изјавила је да је Тужилаштво прихватило оптужбе за напад другог степена.

Бранислав Јокић прокоментарисао је за "Блиц" хапшење свог сина Страхиње.

"У питању је једна обична породична свађа која је медијски напумпана. Амерички прописи су такви какви јесу, мало строжи. Он је изашао после 24 сата, без икаквих проблема. Пренето је у медијима тако како јесте, а ни 24 сата није био тамо. Николи, нормално, није сведно, али све је океј. Није ово ништа посебно, проћи ће и ово, шта да радимо... Чуо сам се с њим, причали смо 100 пута у току дана, биће ту мало гужве и нервозе, али није страшно! Прави се гужва ни око чега", рекао Бранислав Јокић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар