Uhapšen brat Nikole Jokića - pijan davio ženu!

Strahinja Jokić je uhapšen i optužen za jedno krivično djelo i dva prekršaja.  Brat Nikole Jokića uhapšen u Denveru! Strahinja Jokić, brat srpskog košarkaša Nikole Jokića, uhapšen je u Denveru zbog otpužbi da je napao, gušio i gurao jednu ženu.

Košarka 02.10.2019 | 17:11
Uhapšen brat Nikole Jokića - pijan davio ženu!
Optužen da je davio ženu u Denveru; oglasio se njegov otac... Brat košarkaša "Denver nagitsa" i reprezentativca Srbije Nikole Jokića, Strahinja, uhapšen je u Denveru zbog optužbi da je napao, gušio i gurao jednu ženu.

Strahinja Jokić (37) je, pod dejstvom alkohola, napao ženu u jednom apartmanu, prenosi lokalni "Denver post", navodeći da je ona pokušala da pobegne, ali da ju je Jokić grubo gurnuo i sprečio da izađe iz stana. Ona je potom istrčala na terasu i dozivala pomoć, ali ju je Jokić napao i počeo da je davi.

Žena je zatim pokušala da pozove policiju, a tada joj je Jokić oduzeo telefon.

Ipak, ona je uspela da pošalje poruku preko kompjutera poznaniku, koji je zatim obavestio policiju, a ona uhapsila Strahinju, navodi se u policijskom dokumentu u koji je list imao uvid.

"Denver post" piše da je Strahinja Jokić (37) bio u stanu u Denveru sa neimenovanom ženom, da su oboje konzumirali alkohol, a kada je ona htjela da ode, on ju je zaustavio, gurnuo i davio.

"Otišla je na balkon kako bi pozvala pomoć, ali ju je Jokić zgrabio, uvukao nazad u stan i ponovo je davio, rekavši joj da će je 'daviti dok ne izgubi svijest'. Oduzeo joj je telefon, ali je ona uspjela da se dokopa računara i pošalje poruku osobi koju zna, koja je zatim pozvala policiju", prenosi taj list.

List dodaje da se incident odigrao prošle nedjelje, i da je Jokić optužen za krivično djelo napada drugog stepena, kao i prekršaje bespravnog lišavanja slobode i opstrukciju korišćenja telefona, potvrdila je Karolin Tajler iz okružnog tužilaštva.

"Denver post" podsjeća i da je Strahinja jednom toliko pobjesnio na utakmici svog mlađeg brata, da su morali da ga obuzdaju pripadnici obezbeđenja.

Nikola Jokić je prošle sezone izabran u idealnu petorku NBA lige. Ljeta 2018. potpisao je petogodišnji ugovor sa Nagetsima vrijedan 148 miliona dolara.

Strahinja Jokić ovog ljeta je bio u pratnji mlađeg brata tokom priprema reprezentacije Srbije i na Mundobasketu u Kini.

Predstavnica za štampu Tužilaštva Kerolajn Tajler izjavila je da je Tužilaštvo prihvatilo optužbe za napad drugog stepena.

Branislav Jokić prokomentarisao je za "Blic" hapšenje svog sina Strahinje.

"U pitanju je jedna obična porodična svađa koja je medijski napumpana. Američki propisi su takvi kakvi jesu, malo stroži. On je izašao posle 24 sata, bez ikakvih problema. Preneto je u medijima tako kako jeste, a ni 24 sata nije bio tamo. Nikoli, normalno, nije svedno, ali sve je okej. Nije ovo ništa posebno, proći će i ovo, šta da radimo... Čuo sam se s njim, pričali smo 100 puta u toku dana, biće tu malo gužve i nervoze, ali nije strašno! Pravi se gužva ni oko čega", rekao Branislav Jokić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar