Преселили целу кућу возећи је низ реку! ВИДЕО

Призор изгледа нестварно! Али да ли сте икада видели да кућа може да "плови" реком тј вози низ реку? Власници ове огромне куће која је плаћена милион долара, су одлучили да преселе на нову локацију, возећи је баржом низ реку Тред Авон. . .

Занимљивости 02.10.2019 | 15:56
Преселили целу кућу возећи је низ реку! ВИДЕО
У потрази за новим домом америчка породица у Мариленду, одлучила је да купи стару кућу неколико векова. Пошто је на тржишту нису нашли, срећу су потражили јужније.

Купљену кућу утоварили су на баржу и пловећи низ реку кућу су преселили на нову локацију, за овај транспорт породица куће је платила милион долара! Здање изграђено 1760-их у градићу Истону пребачено је на платформу са точковима, а потом на велики сплав који је шлепом превезен на нову локацију.

Историјска зграда "Галлоwаy хоусе" тешка 400 тона, превезена је реком Тред Авон ривер. Зграда је била изграђена као дом за Вилијама Николса и његову супругу Хенријету Марију Чемберлајн Николс 1760-их на огромној плантажи од 250 хектара у округу Талбот.

Кућу је купила породица Нили и одлучила да је превезе десетак километара путем до реке, а затим још 80 километара воденим путем до нове локације.Односно од места Истона до Квинстона у Мериленду.

Иначе у САД није неуобичајено да се види како се целе куће транспортују са једног места у друго , наравно овакве "инвестиције" коштају позамашне суме новца, времена, људства и стрпљења.



Извор: Занимљивости.нет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ето Видис

02.10.2019 14:12

Овако и ми треба да цитаву БИХ преселимо у неке мирније крајеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:)

02.10.2019 19:24

Ја сам за пресељење на Исланд, али немам ниста против Данске или Сведске :) додусе мозе и Нови Зеланд :)