Preselili celu kuću vozeći je niz reku! VIDEO

Prizor izgleda nestvarno! Ali da li ste ikada videli da kuća može da "plovi" rekom tj vozi niz reku? Vlasnici ove ogromne kuće koja je plaćena milion dolara, su odlučili da presele na novu lokaciju, vozeći je baržom niz reku Tred Avon. . .

Zanimljivosti 02.10.2019 | 15:56
Preselili celu kuću vozeći je niz reku! VIDEO
U potrazi za novim domom američka porodica u Marilendu, odlučila je da kupi staru kuću nekoliko vekova. Pošto je na tržištu nisu našli, sreću su potražili južnije.

Kupljenu kuću utovarili su na baržu i ploveći niz reku kuću su preselili na novu lokaciju, za ovaj transport porodica kuće je platila milion dolara! Zdanje izgrađeno 1760-ih u gradiću Istonu prebačeno je na platformu sa točkovima, a potom na veliki splav koji je šlepom prevezen na novu lokaciju.

Istorijska zgrada "Galloway house" teška 400 tona, prevezena je rekom Tred Avon river. Zgrada je bila izgrađena kao dom za Vilijama Nikolsa i njegovu suprugu Henrijetu Mariju Čemberlajn Nikols 1760-ih na ogromnoj plantaži od 250 hektara u okrugu Talbot.

Kuću je kupila porodica Nili i odlučila da je preveze desetak kilometara putem do reke, a zatim još 80 kilometara vodenim putem do nove lokacije.Odnosno od mesta Istona do Kvinstona u Merilendu.

Inače u SAD nije neuobičajeno da se vidi kako se cele kuće transportuju sa jednog mesta u drugo , naravno ovakve "investicije" koštaju pozamašne sume novca, vremena, ljudstva i strpljenja.



Izvor: Zanimljivosti.net

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Eto Vidis

02.10.2019 14:12

Ovako i mi treba da citavu BIH preselimo u neke mirnije krajeve.

ODGOVORITE
Name

:)

02.10.2019 19:24

Ja sam za preseljenje na Island, ali nemam nista protiv Danske ili Svedske :) doduse moze i Novi Zeland :)