Роналдо оборио још један рекорд!

Има највише победа у историји Лиге шампиона! Роналдо дао гол Бајеру и преправио књигу рекорда! Португалски ветеран у уторак је поставио неке нове рекорде, неке је изједначио, а неке који су већ били у његовом власништву - побољшао.

Фудбал 03.10.2019 | 11:10
Роналдо оборио још један рекорд!
Падају рекорди као на траци када је Кристијано Роналдо у питању. Ново коло Лиге шампиона, ново померање граница за аса Јувентуса.

Тријумф црно-белих над Леверкузеном (3:0) био је уједно 102. победа за Роналда у елитном европском такмичењу и сада је суверени рекордер, пошто је престигао Икера Касиљаса. Његов велики ривал Лионел Меси још има да каска, јер је скупио „само“ 80 победа, док је испред њега Ћави са 91 победом.

Такође, Кристијану је Леверкузен 33. жртва у Лиги шампиона, 33. различити клуб против којег је постигао гол. Досадашњи рекордер је био Раул, сада су њих двојица изједначени.

Стигао је Роналдо Раула и по још једном критеријуму: ово му је 14. узастопна сезона у Лиги шампиона у којој се уписао у стрелце. Сада имамо тријумврат на челу, јер истим успехом може да се подичи и Меси.

Кристијано Роналдо у 35. години више није на врхунцу својих играчких моћи, али и даље је нападач око кога се "врти" једна од најјачих екипа у Европи.

Португалац је стандардан у првом тиму Јувентуса, игра добро и даје голове, а када је у 88. минуту утакмице против Бајера из Леверкузена (3:0) матирао истрчалог Лукаша Храдецког, поново је преправио књигу рекорда Лиге шампиона и европских клупских такмичења.

Својим 130. голом у Европи (за Спортинг, Манчестер јунајтед, Реал и Јувентус), повећао је вођство у односу на другопласираног Лионела Месија, који је као играч Барсе затресао мрежу 115 пута.

Ако се рачунају само мечеви најелитнијег такмичења на континенту, онда је њихов скор 128:112.

Роналдо је уједно играч који је Лиги шампиона дао највише голова клубовима из једне земље. Његове омиљене "жртве" су управо Нијемци, чијим представницима је убацио лопту иза гол-линије 27 пута на 25 утакмица.

Са поменута четири клуба остварио је укупно 102 побједе у Лиги шампиона и тиме претекао некадашњег саиграча Икера Касиљаса (Реал, Порто), који има 101.

Првим голом у каријери против Бајера, Роналдо се изједначио са Раулом Гонзалесом - обојица су у оквиру Лиге шампиона били стријелци у дуелима са 33 различита клуба.

"ЦР7" такође је стигао Раула, али и Месија, по томе што је у такмичењу за првака Европе постигао бар један погодак у 14 узастопних циклуса! Аргентинац ће готово сигурно постати власник тог рекорда ове јесени - можда већ вечерас, ако буде прецизан у утакмици против Интера.

Занимљиво је још да је Роналдо голом у уторак увече на најљепши начин обиљежио тачно 16 година откако је дебитовао у Лиги шампиона. Било је то у поразу Манчестер јунајтеда од Штутгарта 1:2, првог октобра 2003. године.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар