Ronaldo oborio još jedan rekord!

Ima najviše pobeda u istoriji Lige šampiona! Ronaldo dao gol Bajeru i prepravio knjigu rekorda! Portugalski veteran u utorak je postavio neke nove rekorde, neke je izjednačio, a neke koji su već bili u njegovom vlasništvu - poboljšao.

Fudbal 03.10.2019 | 11:10
Ronaldo oborio još jedan rekord!
Padaju rekordi kao na traci kada je Kristijano Ronaldo u pitanju. Novo kolo Lige šampiona, novo pomeranje granica za asa Juventusa.

Trijumf crno-belih nad Leverkuzenom (3:0) bio je ujedno 102. pobeda za Ronalda u elitnom evropskom takmičenju i sada je suvereni rekorder, pošto je prestigao Ikera Kasiljasa. Njegov veliki rival Lionel Mesi još ima da kaska, jer je skupio „samo“ 80 pobeda, dok je ispred njega Ćavi sa 91 pobedom.

Takođe, Kristijanu je Leverkuzen 33. žrtva u Ligi šampiona, 33. različiti klub protiv kojeg je postigao gol. Dosadašnji rekorder je bio Raul, sada su njih dvojica izjednačeni.

Stigao je Ronaldo Raula i po još jednom kriterijumu: ovo mu je 14. uzastopna sezona u Ligi šampiona u kojoj se upisao u strelce. Sada imamo trijumvrat na čelu, jer istim uspehom može da se podiči i Mesi.

Kristijano Ronaldo u 35. godini više nije na vrhuncu svojih igračkih moći, ali i dalje je napadač oko koga se "vrti" jedna od najjačih ekipa u Evropi.

Portugalac je standardan u prvom timu Juventusa, igra dobro i daje golove, a kada je u 88. minutu utakmice protiv Bajera iz Leverkuzena (3:0) matirao istrčalog Lukaša Hradeckog, ponovo je prepravio knjigu rekorda Lige šampiona i evropskih klupskih takmičenja.

Svojim 130. golom u Evropi (za Sporting, Mančester junajted, Real i Juventus), povećao je vođstvo u odnosu na drugoplasiranog Lionela Mesija, koji je kao igrač Barse zatresao mrežu 115 puta.

Ako se računaju samo mečevi najelitnijeg takmičenja na kontinentu, onda je njihov skor 128:112.

Ronaldo je ujedno igrač koji je Ligi šampiona dao najviše golova klubovima iz jedne zemlje. Njegove omiljene "žrtve" su upravo Nijemci, čijim predstavnicima je ubacio loptu iza gol-linije 27 puta na 25 utakmica.

Sa pomenuta četiri kluba ostvario je ukupno 102 pobjede u Ligi šampiona i time pretekao nekadašnjeg saigrača Ikera Kasiljasa (Real, Porto), koji ima 101.

Prvim golom u karijeri protiv Bajera, Ronaldo se izjednačio sa Raulom Gonzalesom - obojica su u okviru Lige šampiona bili strijelci u duelima sa 33 različita kluba.

"CR7" takođe je stigao Raula, ali i Mesija, po tome što je u takmičenju za prvaka Evrope postigao bar jedan pogodak u 14 uzastopnih ciklusa! Argentinac će gotovo sigurno postati vlasnik tog rekorda ove jeseni - možda već večeras, ako bude precizan u utakmici protiv Intera.

Zanimljivo je još da je Ronaldo golom u utorak uveče na najljepši način obilježio tačno 16 godina otkako je debitovao u Ligi šampiona. Bilo je to u porazu Mančester junajteda od Štutgarta 1:2, prvog oktobra 2003. godine.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar