КЛ: Монументал дрхти, Ривер кида, Бока плаче!

Бранилац трофеја Копа Либертадорес близу још једног финала - 2:0.

Фудбал 02.10.2019 | 12:26
КЛ: Монументал дрхти, Ривер кида, Бока плаче!
Ривер Плата за градског ривала тата мата! Актуелни шампион Јужне Америке још једном је узео меру Боки јуниорс и приближио се другом узастопном финалу Копа Либертадорес. Одиграли су Милионери у трансу, почистили са терена највећег противника и уколико 23. октобра одбране предност на Бомбоњери бориће се опет за трофеј најбољег на континенту. Према свему виђеном ових 2:0 у првом сусету полуфинала гарантују велику резултатску и психолошку предност са тим са Монументала.

Ривер је головима Рафаела Боре из пенала и Игњасија Фернандеза стекао капитал да мирно чека реванш на другом крају Буенос Аријеса. Уједно је показао да је стрептомицин за Боку, јер ју је тукао и у финалу прошлогодишњег издања, а тренер Марсело Гаљардо се профилисао као прави стручњак са Суперласико, у последњих седам мечева са Ђеновљанима не зна за пораз, а ово му је била пета победа. Можда не тако слатка као она у Мадриду из децембра прошле године, али и те како прија Риверовим навијачима, јер су први пут после седам мечева на свом стадиону, било да је реч о првенству, било о Копа Либертадорес узели меру Боки.

Домаћин је са далеко више агресије отворио утакмицу и већ после три минута за нападачки стил награђен је пеналом. У казненом простору је Емануел Мас оборио Сантоса Бору, Колумбијац питао Наћа Фернандеза и Ника де ла Круза за дозволу да пуца, остао је миран, преварио Абилу и распалио трибине Монументала за 1:0 већ у седмом минуту.

Вођство је омогућило Риверу да игра стабилно, да не срља, већ да из контре тражи дуплирање предности, док с друге стрране Бока никако није могла да дође до даха или прилике да угрози Франка Арманија. Таман кад су сви на стадиону помислили да и неће имати шансу севнуо је напад гостију пред крај првог дела, Солдано је сјано вукао лопту и буквално спојио са голом Николаса Капалда, али се 22-годишњи везиста прописно обрукао и промашио шансу утакмице. Да је погодио Бока би макар имала тај гол у гостима, као залог за реванш.

Овако, за три седмице на свом стадиону неће имати баш Капалда, који је у седмом минуту надокнаде зарадио искључење и сам себе избацио из комбинације за тај сусрет. У њему ће Бока и тренер Густаво Алфаро јурити чак два гола заостатка, јер је у 70. минуту Ривер извео сјајну акцију: бивши Андерлехтов нападач Матијас Суарез се лепо снашао по десној страни, заврнуо лопту пред петерац, а тамо ју је снажно у мрежу закуцао Игњасио Фернандез – 2:0.

Пресуда, крај, велика Риверова ноћ. Тешко да од оваквих удараца Бока може да се опорави. Чак и ако у реваншу буде играо Данијеле де Роси и ако Карлос Тевез, уместо с клупе, добије шансу од првог минута.

Други полуфинални пар овогодишњег издања Копа Либертадорес чине Гремио и Фламенго. Први меч на програму је у ноћи између среде и четвртка у Порто Алегреу.

КОПА ЛИБЕРТАДОРЕС, ПОЛУФИНАЛЕ, ПРВИ МЕЧЕВИ

Ривер Плата – Бока јуниорс 2:0 (1:0)
/Бора 7 пен, Фернандез 70/

02.30: Гремио - Фламенго 

Реванши се играју 23. и 24 октобра.

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар