KL: Monumental drhti, River kida, Boka plače!

Branilac trofeja Kopa Libertadores blizu još jednog finala - 2:0.

Fudbal 02.10.2019 | 12:26
KL: Monumental drhti, River kida, Boka plače!
River Plata za gradskog rivala tata mata! Aktuelni šampion Južne Amerike još jednom je uzeo meru Boki juniors i približio se drugom uzastopnom finalu Kopa Libertadores. Odigrali su Milioneri u transu, počistili sa terena najvećeg protivnika i ukoliko 23. oktobra odbrane prednost na Bombonjeri boriće se opet za trofej najboljeg na kontinentu. Prema svemu viđenom ovih 2:0 u prvom susetu polufinala garantuju veliku rezultatsku i psihološku prednost sa tim sa Monumentala.

River je golovima Rafaela Bore iz penala i Ignjasija Fernandeza stekao kapital da mirno čeka revanš na drugom kraju Buenos Arijesa. Ujedno je pokazao da je streptomicin za Boku, jer ju je tukao i u finalu prošlogodišnjeg izdanja, a trener Marselo Galjardo se profilisao kao pravi stručnjak sa Superlasiko, u poslednjih sedam mečeva sa Đenovljanima ne zna za poraz, a ovo mu je bila peta pobeda. Možda ne tako slatka kao ona u Madridu iz decembra prošle godine, ali i te kako prija Riverovim navijačima, jer su prvi put posle sedam mečeva na svom stadionu, bilo da je reč o prvenstvu, bilo o Kopa Libertadores uzeli meru Boki.

Domaćin je sa daleko više agresije otvorio utakmicu i već posle tri minuta za napadački stil nagrađen je penalom. U kaznenom prostoru je Emanuel Mas oborio Santosa Boru, Kolumbijac pitao Naća Fernandeza i Nika de la Kruza za dozvolu da puca, ostao je miran, prevario Abilu i raspalio tribine Monumentala za 1:0 već u sedmom minutu.

Vođstvo je omogućilo Riveru da igra stabilno, da ne srlja, već da iz kontre traži dupliranje prednosti, dok s druge strrane Boka nikako nije mogla da dođe do daha ili prilike da ugrozi Franka Armanija. Taman kad su svi na stadionu pomislili da i neće imati šansu sevnuo je napad gostiju pred kraj prvog dela, Soldano je sjano vukao loptu i bukvalno spojio sa golom Nikolasa Kapalda, ali se 22-godišnji vezista propisno obrukao i promašio šansu utakmice. Da je pogodio Boka bi makar imala taj gol u gostima, kao zalog za revanš.

Ovako, za tri sedmice na svom stadionu neće imati baš Kapalda, koji je u sedmom minutu nadoknade zaradio isključenje i sam sebe izbacio iz kombinacije za taj susret. U njemu će Boka i trener Gustavo Alfaro juriti čak dva gola zaostatka, jer je u 70. minutu River izveo sjajnu akciju: bivši Anderlehtov napadač Matijas Suarez se lepo snašao po desnoj strani, zavrnuo loptu pred peterac, a tamo ju je snažno u mrežu zakucao Ignjasio Fernandez – 2:0.

Presuda, kraj, velika Riverova noć. Teško da od ovakvih udaraca Boka može da se oporavi. Čak i ako u revanšu bude igrao Danijele de Rosi i ako Karlos Tevez, umesto s klupe, dobije šansu od prvog minuta.

Drugi polufinalni par ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores čine Gremio i Flamengo. Prvi meč na programu je u noći između srede i četvrtka u Porto Alegreu.

KOPA LIBERTADORES, POLUFINALE, PRVI MEČEVI

River Plata – Boka juniors 2:0 (1:0)
/Bora 7 pen, Fernandez 70/

02.30: Gremio - Flamengo 

Revanši se igraju 23. i 24 oktobra.

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar