У Шековићима се запалио силос за пиљевину

Силос за пиљевину у шековићкој Фабрици за обраду дрвета ФОД вечерас је захватио јак пожар, који још гори, иако су на мјесто догађаја у веома кратком року стигли припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница, рекао је Срни старјешина те јединице Перо Томић.

Република Српска 01.10.2019 | 21:17
У Шековићима се запалио силос за пиљевину
Пожар је избио око 17 часова, а Томић је нагласио да су ватрогасци одмах по доласку приступили гашењу ватре. Он је навео да су на гашењу пожара ангажована два возила ватрогасне јединице и шест ватрогасаца.

– Гашење нам отежава и то што у фабричким хидрантима притисак воде није довољан – рекао је Томић.

Власник Фабрике за обраду дрвета Жељко Лазић потврдио је Срни да се у кругу ФОД запалио силос суве пиљевине, додајући да у пожару није било повријеђених радника. Он је рекао да ватра није захватила производне погоне предузећа, али да је извјесно да причињена штета бити велика.

Лазић је додао да не зна шта је узрок пожара.

– Пламен који се изненада појавио био је висок скоро 50 метара. Тешко је то угасити, иако људи улажу огроман труд – рекао је Лазић.

Фабрика за обраду дрвета у Шековићима бави се примарном прерадом дрвета и производњом намјештаја, а запошљава 160 радника. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Xx

02.10.2019 05:20

Знаци ипак бога има. Поциње ион конацно са радом. Није то ниста ста са сиротиње раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гурко

02.10.2019 06:51

Гашење нам отежава и то што у фабричким хидрантима притисак воде није довољан !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заим Кариц

02.10.2019 06:56

Ватра донијела ватра однијела.

ОДГОВОРИТЕ