U Šekovićima se zapalio silos za piljevinu

Silos za piljevinu u šekovićkoj Fabrici za obradu drveta FOD večeras je zahvatio jak požar, koji još gori, iako su na mjesto događaja u veoma kratkom roku stigli pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica, rekao je Srni starješina te jedinice Pero Tomić.

Republika Srpska 01.10.2019 | 21:17
U Šekovićima se zapalio silos za piljevinu
Požar je izbio oko 17 časova, a Tomić je naglasio da su vatrogasci odmah po dolasku pristupili gašenju vatre. On je naveo da su na gašenju požara angažovana dva vozila vatrogasne jedinice i šest vatrogasaca.

– Gašenje nam otežava i to što u fabričkim hidrantima pritisak vode nije dovoljan – rekao je Tomić.

Vlasnik Fabrike za obradu drveta Željko Lazić potvrdio je Srni da se u krugu FOD zapalio silos suve piljevine, dodajući da u požaru nije bilo povrijeđenih radnika. On je rekao da vatra nije zahvatila proizvodne pogone preduzeća, ali da je izvjesno da pričinjena šteta biti velika.

Lazić je dodao da ne zna šta je uzrok požara.

– Plamen koji se iznenada pojavio bio je visok skoro 50 metara. Teško je to ugasiti, iako ljudi ulažu ogroman trud – rekao je Lazić.

Fabrika za obradu drveta u Šekovićima bavi se primarnom preradom drveta i proizvodnjom namještaja, a zapošljava 160 radnika. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Xx

02.10.2019 05:20

Znaci ipak boga ima. Pocinje ion konacno sa radom. Nije to nista sta sa sirotinje rade.

ODGOVORITE
Name

Gurko

02.10.2019 06:51

Gašenje nam otežava i to što u fabričkim hidrantima pritisak vode nije dovoljan !?

ODGOVORITE
Name

Zaim Karic

02.10.2019 06:56

Vatra donijela vatra odnijela.

ODGOVORITE