ЛШ: Бане се оштри за Бенфику!

Дуго смо чекали овај меч. . .  Зенит наплаћује стари дуг!

Фудбал 02.10.2019 | 11:48
ЛШ: Бане се оштри за Бенфику!
После три и по године навијачи Зенита поново ће гледати свој клуб у Лиги шампиона. Још од пролећа 2016. руски гигант није био део европске елите.

У првом колу ове јесени одиграо је нерешено са Лионом у Француској (1:1), а у среду увече ће имати премијеру у Санкт Петерсбургу против Бенфике. И биће то прилика за Зенит да наплати стари дуг, јер је у последњем наступу у Лиги шампиона, тог пролећа 2016. испао управо од Бенфике, која га је тукла и на страни и код куће.

Жеља за реваншом гори у играчима Зенита, признаје то и капитен Бранислав Ивановић.

„Ово нам је прва утакмица у Лиги шампиона после много времена. Дуго смо чекали на овај меч, сви смо спремни, мотивисани и очекујемо добар резултат. Бенфика је опасан тим, има микс младих и искусних играча, има препознатљив систем, филозофију игре, али ми верујемо у себе и знамо шта морамо да урадимо да бисмо победили“, рекао је Ивановић за клупски сајт.

Има Бане и личну историју са португалским великаном. У дресу Челсија играо је против Бенфике финале Лиге Европе и постигао је гол за победу и титулу.

„То ми је један од најважнијих голова за Челси. Памтим добро колико нам је било тешко у тој утакмици, имали су баш јак тим. Они увек иду на победу. Лепа су сећања, али ово сутра је потпуно друга прича. Али, једнако ћу дати све од себе да и овог пута победим“, подвукао је Ивановић.

Има српски фудбалер и још једну победу над Бенфиком, у четвртфиналу Лиге шампиона у сезони 2011/12. Дакле, два меча, две победе за Ивановића. Изгледа да Португалцима баш не лежи.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар