LŠ: Bane se oštri za Benfiku!

Dugo smo čekali ovaj meč. . .  Zenit naplaćuje stari dug!

Fudbal 02.10.2019 | 11:48
LŠ: Bane se oštri za Benfiku!
Posle tri i po godine navijači Zenita ponovo će gledati svoj klub u Ligi šampiona. Još od proleća 2016. ruski gigant nije bio deo evropske elite.

U prvom kolu ove jeseni odigrao je nerešeno sa Lionom u Francuskoj (1:1), a u sredu uveče će imati premijeru u Sankt Petersburgu protiv Benfike. I biće to prilika za Zenit da naplati stari dug, jer je u poslednjem nastupu u Ligi šampiona, tog proleća 2016. ispao upravo od Benfike, koja ga je tukla i na strani i kod kuće.

Želja za revanšom gori u igračima Zenita, priznaje to i kapiten Branislav Ivanović.

„Ovo nam je prva utakmica u Ligi šampiona posle mnogo vremena. Dugo smo čekali na ovaj meč, svi smo spremni, motivisani i očekujemo dobar rezultat. Benfika je opasan tim, ima miks mladih i iskusnih igrača, ima prepoznatljiv sistem, filozofiju igre, ali mi verujemo u sebe i znamo šta moramo da uradimo da bismo pobedili“, rekao je Ivanović za klupski sajt.

Ima Bane i ličnu istoriju sa portugalskim velikanom. U dresu Čelsija igrao je protiv Benfike finale Lige Evrope i postigao je gol za pobedu i titulu.

„To mi je jedan od najvažnijih golova za Čelsi. Pamtim dobro koliko nam je bilo teško u toj utakmici, imali su baš jak tim. Oni uvek idu na pobedu. Lepa su sećanja, ali ovo sutra je potpuno druga priča. Ali, jednako ću dati sve od sebe da i ovog puta pobedim“, podvukao je Ivanović.

Ima srpski fudbaler i još jednu pobedu nad Benfikom, u četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2011/12. Dakle, dva meča, dve pobede za Ivanovića. Izgleda da Portugalcima baš ne leži.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar