Ергин Атаман најављује...

Евролига ће постати затворена као НБА, са три-четири утакмице недељно! Јасна судбина најјачег европског такмичења. . .

Кошарка 02.10.2019 | 11:29
Ергин Атаман најављује...
Изгледа да је јасно свима чему тежи Евролига, иако то њени челници (још) не желе да признају. Тренер Анадолу Ефеса Ергин Атаман изнео је своје мишљење, по којем ће елитно европско кошаркашко такмичење ускоро постати затворена лига налик НБА.

Атаман је чак дао и обрисе тог будућег такмичења, које ће бити потпуно као НБА, што значи да клубови учесници неће ни играти домаће првенство.

„Мислим да ће Евролига врло брзо постати затворена лига, као НБА и постаће велика организација у којој ће се играти три до четири утакмице недељно“, истакао је Атаман за Еурохупс.

Ипак, он види у свему томе и неке проблеме, због чега евролигаши не могу да баш прекопирају организацију Американаца.

„Оно што нас умара нису утакмице, већ неке друге ствари. НБА тимови имају пет утакмица недељно, али после мечева они имају своје авионе који их возе даље. Они немају пасошке контроле или путовања економском класом. Они немају да путују у Мадрид четири сата и онда се заглаве ако не могу да пронађу своје место. Или када играш у Барселони да се будиш у пет ујутру, да би ухватио лет у седам. То су ствари које умарају играче“.

За Атамана није изненађење што се играчи као што се Миротић враћају из Америке у Европу.

„Евролига је постала једно од најгледанијих спортских такмичења, после Лиге шампиона у фудбалу и НБА. Уместо да седе на клупи у НБА и играју по десетак минута, кошаркаши желе да се врате у Европу и да за сличан новац буду водећи играчи”, објаснио је Ергин Атаман.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар