Ergin Ataman najavljuje...

Evroliga će postati zatvorena kao NBA, sa tri-četiri utakmice nedeljno! Jasna sudbina najjačeg evropskog takmičenja. . .

Košarka 02.10.2019 | 11:29
Ergin Ataman najavljuje...
Izgleda da je jasno svima čemu teži Evroliga, iako to njeni čelnici (još) ne žele da priznaju. Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman izneo je svoje mišljenje, po kojem će elitno evropsko košarkaško takmičenje uskoro postati zatvorena liga nalik NBA.

Ataman je čak dao i obrise tog budućeg takmičenja, koje će biti potpuno kao NBA, što znači da klubovi učesnici neće ni igrati domaće prvenstvo.

„Mislim da će Evroliga vrlo brzo postati zatvorena liga, kao NBA i postaće velika organizacija u kojoj će se igrati tri do četiri utakmice nedeljno“, istakao je Ataman za Eurohups.

Ipak, on vidi u svemu tome i neke probleme, zbog čega evroligaši ne mogu da baš prekopiraju organizaciju Amerikanaca.

„Ono što nas umara nisu utakmice, već neke druge stvari. NBA timovi imaju pet utakmica nedeljno, ali posle mečeva oni imaju svoje avione koji ih voze dalje. Oni nemaju pasoške kontrole ili putovanja ekonomskom klasom. Oni nemaju da putuju u Madrid četiri sata i onda se zaglave ako ne mogu da pronađu svoje mesto. Ili kada igraš u Barseloni da se budiš u pet ujutru, da bi uhvatio let u sedam. To su stvari koje umaraju igrače“.

Za Atamana nije iznenađenje što se igrači kao što se Mirotić vraćaju iz Amerike u Evropu.

„Evroliga je postala jedno od najgledanijih sportskih takmičenja, posle Lige šampiona u fudbalu i NBA. Umesto da sede na klupi u NBA i igraju po desetak minuta, košarkaši žele da se vrate u Evropu i da za sličan novac budu vodeći igrači”, objasnio je Ergin Ataman.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar