Извјештаји против четири лица због оружја

У оквиру полицијске акције "Зеленгора 2019", која је током спетембра спровођена на територији општине Гацко, надлежном тужилаштву ће бити поднесени извјештаји против Атифа Окерића, Веселина Рудовића, Муниба Салчина и Митхада Скопака.

Република Српска 01.10.2019 | 18:53
Извјештаји против четири лица због оружја
Акција је изведена у вези са спречавањем нелегалних миграција, незаконитог лова, као и са сузбијањем и спречавањем недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Против поменуте четворке документује се извјештај за почињена кривична дјела недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја, али се они не доводе у везу са другим кривичним дјелима.

У саопштењу Полицијске управе Требиње потврђено је да је у акцији "Зеленгора 2019", која је трајала од почетка до краја септембра, полиција претресла четири локације, саслу-шала четири лица у својству осумњичених те том приликом пронашла и одузела одређену количину оружја и муниције, као и других предмета који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела, али је пронађено и 29 миграната.

"Мигранти су пронађени у неколико одвојених групица током трајања акције и не доводе се у везу са поменута четири лица, а будући да за њих постоји основ сумње да су илегално прешли границу са сусједном државом, предати су Служби за послове са странцима Требиње", кажу у Полицијској управи Требиње.  

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар