Izvještaji protiv četiri lica zbog oružja

U okviru policijske akcije "Zelengora 2019", koja je tokom spetembra sprovođena na teritoriji opštine Gacko, nadležnom tužilaštvu će biti podneseni izvještaji protiv Atifa Okerića, Veselina Rudovića, Muniba Salčina i Mithada Skopaka.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Akcija je izvedena u vezi sa sprečavanjem nelegalnih migracija, nezakonitog lova, kao i sa suzbijanjem i sprečavanjem nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv pomenute četvorke dokumentuje se izvještaj za počinjena krivična djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, ali se oni ne dovode u vezu sa drugim krivičnim djelima.

U saopštenju Policijske uprave Trebinje potvrđeno je da je u akciji "Zelengora 2019", koja je trajala od početka do kraja septembra, policija pretresla četiri lokacije, saslu-šala četiri lica u svojstvu osumnjičenih te tom prilikom pronašla i oduzela određenu količinu oružja i municije, kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, ali je pronađeno i 29 migranata.

"Migranti su pronađeni u nekoliko odvojenih grupica tokom trajanja akcije i ne dovode se u vezu sa pomenuta četiri lica, a budući da za njih postoji osnov sumnje da su ilegalno prešli granicu sa susjednom državom, predati su Službi za poslove sa strancima Trebinje", kažu u Policijskoj upravi Trebinje.  

(Nezavisne)

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.