Шангај Мастерс: Одустали Делпо и Вавринка!

шансу на мастерсу у Шангају добио Кецмановић! Једна од највећих нада светског тениса сплетом околности ипак остаје још неко време у Азији и поред данашњег пораза у Токију.

Тенис 02.10.2019 | 10:51
Шангај Мастерс: Одустали Делпо и Вавринка!
Док једном не смркне, другом не сване. Или у овом случају: док двојици не смркне, Миомиру Кецмановићу не сване.

А та двојица су гренд слем шампиони и једна од највећих имена у свету белог спорта, Хуан Мартин дел Потро и Стен Вавринка који су због повреда одустали од такмичења на мастерсу у Шангају (6-13. октобар, наградни фонд 7.060.000 долара). Захваљујући томе, прилику да се нађу у главном жребу су добили Шпанац Алберт Рамос Вињолас и наш млади ас који је данас поражен на почетку такмичења у Токију, али ће по свему судећи остати на највећем континенту макар још недељу дана.

Како сада ствари стоје, на мастерсу у Шангају ћемо имати три сигурна представника у синглу: Новака Ђоковића, Душана Лајовића и Кецмановића. Ласло Ђере очигледно прескаче цео "азијски свинг", док ће Филип Крајиновић, ако се не ослободе још два места у главном жребу, срећу на овом престижном турниру морати да тражи у квалификацијама. Ако се уопште одлучи за исте.

Прошле године четврти пехар у Шангају освојио је управо Ноле те ће бити од круцијалне важности за очување прве позиције на АТП листи да га одбрани. Уколико у томе не успе, тешко ће опстати на трону, иако игра ове седмице у Токију одакле може да понесе највише 500 поена. Наш ас тренутно има 640 поена предности над Рафелом Надалом који до краја сезоне не мора да брани нити један бод. Шпанац ће готово сигурно преузети чеону позицију до краја године, иако не игра све до париског мастерса, јер је пред Ђоковићемјош 2.600 поена које мора да "врати".

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар