Šangaj Masters: Odustali Delpo i Vavrinka!

šansu na mastersu u Šangaju dobio Kecmanović! Jedna od najvećih nada svetskog tenisa spletom okolnosti ipak ostaje još neko vreme u Aziji i pored današnjeg poraza u Tokiju.

Tenis 02.10.2019 | 10:51
Šangaj Masters: Odustali Delpo i Vavrinka!
Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Ili u ovom slučaju: dok dvojici ne smrkne, Miomiru Kecmanoviću ne svane.

A ta dvojica su grend slem šampioni i jedna od najvećih imena u svetu belog sporta, Huan Martin del Potro i Sten Vavrinka koji su zbog povreda odustali od takmičenja na mastersu u Šangaju (6-13. oktobar, nagradni fond 7.060.000 dolara). Zahvaljujući tome, priliku da se nađu u glavnom žrebu su dobili Španac Albert Ramos Vinjolas i naš mladi as koji je danas poražen na početku takmičenja u Tokiju, ali će po svemu sudeći ostati na najvećem kontinentu makar još nedelju dana.

Kako sada stvari stoje, na mastersu u Šangaju ćemo imati tri sigurna predstavnika u singlu: Novaka Đokovića, Dušana Lajovića i Kecmanovića. Laslo Đere očigledno preskače ceo "azijski sving", dok će Filip Krajinović, ako se ne oslobode još dva mesta u glavnom žrebu, sreću na ovom prestižnom turniru morati da traži u kvalifikacijama. Ako se uopšte odluči za iste.

Prošle godine četvrti pehar u Šangaju osvojio je upravo Nole te će biti od krucijalne važnosti za očuvanje prve pozicije na ATP listi da ga odbrani. Ukoliko u tome ne uspe, teško će opstati na tronu, iako igra ove sedmice u Tokiju odakle može da ponese najviše 500 poena. Naš as trenutno ima 640 poena prednosti nad Rafelom Nadalom koji do kraja sezone ne mora da brani niti jedan bod. Španac će gotovo sigurno preuzeti čeonu poziciju do kraja godine, iako ne igra sve do pariskog mastersa, jer je pred Đokovićemjoš 2.600 poena koje mora da "vrati".

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar