Пукла мотка, али Анђелика се снашла као мачка!

Такмичење на Свјетском првенству у Дохи обиљежио је пад шведске такмичарке. Марија Ласицкене у скоку у вис у историји.

Остали спортови 01.10.2019 | 22:45
Пукла мотка, али Анђелика се снашла као мачка!
На Свјетском атлетском првенству у Дохи нижу се успјеси и рекорди, али има и ситуација које ни такмичари ни организатори не желе да се десе.

Такав случај био је и у скоку мотком у конкуренцији дама, који је на срећу свих, завршен без озбиљних посљедица.

Шведска такмичарка Анђелика Бенгстон пала је главом у процјеп гдје се забада мотка приликом скока, јер је мотка пукла!

Иако је изгледало да је можда задобила повреде, млада шведска атлетичарка је брзо устала и поздравила публику потврдивши да је све прошло у најбољем реду. На крају освојила је шесто мјесто, уз национални рекорд са прескочених 4,80 метара.



Четврти дан такмичења у Дохи обиљежила је Рускиња Марија Ласицкене која је освојила трећу узастопну златну медаљу на свјетском првенству у скоку у вис.
 
Она је у Дохи у финалу скочила 2,04 метара из првог покушаја, док је другопласираној Украјинки Јарослави Махучик то успјело тек из трећег покушаја.

Американка Вашти Канингем освојила је бронзану меадљу прескочивши два метара.

Ласицкене се у Дохи такмичила под неутралном заставом, усљед суспензије Атлетског савеза Русије.

У трци на 3.000 метара с препрекама код жена, златну медаљу освојила је Беатрис Чепкоеч из Кеније. Кенијка је у трци на 3.000 метара с препрекама поставила нови рекорд шампионата - 8:57,84 минута.

Сребрна медаља у трци на 3.000 метара припала је Американки Еми Кобрн, која је заостајала више од четири и по секунде (9:02,35), а бронза Њемици Геси Фелиситас Краус, уз нови државни рекорд - 9:03,30 минута.

Код мушкараца у бацању диска златна медаља припала је Швеђанију Данијелу Столу, који је забиљежио резултат 67,59 метара, док је нови свјетски шампион у трци на 5.000 метара постао Етиопљанин Муктар Едрис, пошто је у финалу тријумфовао резултатом 12:58,85 минута.

Такмичарски дан завршен је трком на 400 метара с препонама, а златну медалу освојио је Норвежанин Карстен Вархолм који је трку завршио за 47,42 секунде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар