Pukla motka, ali Anđelika se snašla kao mačka!

Takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Dohi obilježio je pad švedske takmičarke. Marija Lasickene u skoku u vis u istoriji.

Ostali sportovi 01.10.2019 | 22:45
Pukla motka, ali Anđelika se snašla kao mačka!
Na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi nižu se uspjesi i rekordi, ali ima i situacija koje ni takmičari ni organizatori ne žele da se dese.

Takav slučaj bio je i u skoku motkom u konkurenciji dama, koji je na sreću svih, završen bez ozbiljnih posljedica.

Švedska takmičarka Anđelika Bengston pala je glavom u procjep gdje se zabada motka prilikom skoka, jer je motka pukla!

Iako je izgledalo da je možda zadobila povrede, mlada švedska atletičarka je brzo ustala i pozdravila publiku potvrdivši da je sve prošlo u najboljem redu. Na kraju osvojila je šesto mjesto, uz nacionalni rekord sa preskočenih 4,80 metara.



Četvrti dan takmičenja u Dohi obilježila je Ruskinja Marija Lasickene koja je osvojila treću uzastopnu zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u skoku u vis.
 
Ona je u Dohi u finalu skočila 2,04 metara iz prvog pokušaja, dok je drugoplasiranoj Ukrajinki Jaroslavi Mahučik to uspjelo tek iz trećeg pokušaja.

Amerikanka Vašti Kaningem osvojila je bronzanu meadlju preskočivši dva metara.

Lasickene se u Dohi takmičila pod neutralnom zastavom, usljed suspenzije Atletskog saveza Rusije.

U trci na 3.000 metara s preprekama kod žena, zlatnu medalju osvojila je Beatris Čepkoeč iz Kenije. Kenijka je u trci na 3.000 metara s preprekama postavila novi rekord šampionata - 8:57,84 minuta.

Srebrna medalja u trci na 3.000 metara pripala je Amerikanki Emi Kobrn, koja je zaostajala više od četiri i po sekunde (9:02,35), a bronza Njemici Gesi Felisitas Kraus, uz novi državni rekord - 9:03,30 minuta.

Kod muškaraca u bacanju diska zlatna medalja pripala je Šveđaniju Danijelu Stolu, koji je zabilježio rezultat 67,59 metara, dok je novi svjetski šampion u trci na 5.000 metara postao Etiopljanin Muktar Edris, pošto je u finalu trijumfovao rezultatom 12:58,85 minuta.

Takmičarski dan završen je trkom na 400 metara s preponama, a zlatnu medalu osvojio je Norvežanin Karsten Varholm koji je trku završio za 47,42 sekunde.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar