Немојте правити циркус од меча са браћом!

Оштро саопштење Делија, које ће се са грчким навијачима окупити и кренути ка стадиону од хотела "Москва" у 16 часова

Србија 01.10.2019 | 14:26
Немојте правити циркус од меча са браћом!
Навијачи Црвене звезде огласили су се саопштењем пред меч са Олимпијакосом у Лиги шампиона!

Црвена звезда је домаћин у уторак од 21.00 у 2. колу најјачег европског такмичења, а еуфорија влада само у редовима Делија.

Навијачка група је братски дочекала пријатеље из Гејт 7, изостала је само потпуна еуфорија и врло вероватно неће бити пун стадион - карата још има у продаји, а пораз у дербију је додатно деморалисао публику.

Пред меч, Делије су објавиле саопштење, које подсећа на дешавања са једне евролигашке утакмице, у којој је добар део навијача ван организоване групе вређао Олимпијакос.
 
Саопштење преносимо у целости:

Судбина је хтела да се са нашим братским клубом и навијачком групом нађемо у истој групи Лиге шампиона. Велики изазов и испит за нас као звездаше! Да не околишамо много и да максимално скратимо, а да сви разумеју суштину нашег обраћања људима који ће данас бити на стадиону...

Да, нормално је да свако жели да његов клуб победи и никоме није проблем да то каже. Ни нас, ни браћу није срамота да кажемо - нека победи бољи и то је то!

Ипак, на пар ствари бисмо хтели да скренемо пажњу људима и да буду свесни тежине овог меча који носи. Све очи навијачког, па и фудбалског света биће упрте у ову утакмицу. То укључује и све наше непријатеље. Сви ће желети да виде како ће се одвијати ова утакмица између братских клубова и група. Ово није меч као и сваки други, јер данас треба сачувати братство које је започето баш на данашњи дан, пре 33 године!

Треба сачувати образ, који у данашњем свету људи врло брзо губе и не признају ништа више сем материјалне добити, било да су то паре или гол! Зато је данас на свакоме од нас на стадиону одговорност да то испадне како треба, а да нашем клубу пружимо максималну подршку!

Зато бисмо вас замолили да какав год резултат био, не мешамо нашу браћу у то! Да људи који седе близу њих, не гестикулирају ка њима ништа, да не праве од ове утакмице циркус већ спектакл какав нигде још није виђен! Навијај за свој тим и то је то! Да се тиме водимо целу утакмицу, а да пред почетак испоштујемо химну Олимпијакоса, да њихове играче дочекамо аплаузом када изађу на терен! На полувремену (а можда и који пут током меча) да се са њима довикујемо и на крају какав год резултат био да испратимо обе екипе аплаузом! Све између навијамо за свој тим, али не вређамо нашу браћу!

Не заборавите да су то људи који су 1994. године били на Маракани када нико није хтео да игра пријатељску утакмицу са нашим клубом због санкција, који су небројано пута показали колико нас воле, колико се воли Звезда у Пиреју. Небројано пута су водили наше битке, били нам подршка, као и ми њима. На крају крајева, ми мора да гостујемо тамо, па како радимо - тако ће нам бити! Немојте да сметнете то са ума данас, већ да сачувамо образ и покажемо свима како треба да изгледа сусрет два братска клуба.

Сјајна утакмица је пред нама, па ко буде бољи нека победи, али ми остајемо браћа заувек, и у добру и у злу!!!

У групи у којој се налази Звезда вечерас (21.00) се састају и Тотенхем - Бајерн. То је врло вероватно борба за прво место у групи, а како Певци на почетку сезоне не блистају, Немци су фаворити - квота на двојку је 2,20, док кец „плаћа“ чак 3,25. Погледајте све квоте кладионице МОЗЗАРТ за Тотенхем - Бајерн.

(Телеграф.рс)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

yука

01.10.2019 13:16

е јесте кретени. Па вама значи рођени Београђани нису браћа јер навијају за Партизан. Њих можете вријђати своје комшије , држављане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

01.10.2019 13:49

Та прича о српско-грчком пријатељству је преувеличана. Никада нећу заборавити када је пуна дворана Мира и пријатељства у Атини навијала за Литванију против нас. У Солуну готиве Србе у Атини не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

01.10.2019 17:19

Не заборавите грчког капетана који је одбио да убија Србе и отишао на преки суд и на робију. Одликован

Name

Последњи кинески цар

01.10.2019 17:22

@МД: Да, потпуно сте у праву. Врло добро се сјећам те утакмице. Ја бих само на ово "браћа" додао "по хулиганству". А иначе навијам за Звијезду / намјерно не Звезду, јер говорим ијекавицу /, али нити има више те Звијезде, ни фудбала ни фудбалера у Србији. Све су преузели навијачи-хулигани којима нико ништа не смије. Ни клубови, ни држава.

Name

@ кинески царе

02.10.2019 10:21

дегену, јел и Стеауа из Букуреста исто Звијезда или не навијас за њу, намјерно?

Name

Рашо

01.10.2019 17:15

Наравно да треба достојанствено дочекати пријатеље,а без обзира на резултат такође аплаузом на крају пожелети сретан пут и успех у наставку такмичења.Ово је јединствена прилика да покажемо да смо људи а не примитивни дивљаци.Нека бољи победи,а ми да све поздравимо једнин великим аплаузом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.10.2019 08:34

Браво за ово,а ви прицајте ста хоцете.Ја идем у Грцку годинама и лепо сам увек прихвацен дал Солун дал Атина или Патрас.Зато само казем брацо Грци добро досли у Србију.

ОДГОВОРИТЕ