ЛЕ: Саво плени задовољством, али опомиње...

Самопуздање не сме да пређе у саможивост, само максималан приступ доноси успех у Астани.  „Не смемо да помислимо да смо бољи него што стварно јесмо“, поручује стратег Парног ваљка.

Фудбал 01.10.2019 | 21:56
ЛЕ: Саво плени задовољством, али опомиње...
Партизан оран и осокољен добрим резултатима у протеклом периоду одлази за Казахстан, где га у четвртак од 16.50 по српском времену очекује изузетно важно гостовање Астани у групној фази Лиге Европе.

Дуго путовање, у другу временску зону, није нешто што превише опретећује експедицију Парног ваљка, која ће имати времена да се у наредна два дана адаптира на све те промене и до перфекције припреми меч са предстојећим противником.

"Сада само и искључиво размишљамо о противнику. Раде се увелико завршне анализе, одавно гледамо и пратимо Астану. Остало је још два дана до утакмице, имамо целу екипу на окупу, сви су спремни, што је јако битно. Опет ћемо морати да дамо свој максимум, ако желимо позитиван резултат, а желимо га. Мислим да је то противник који је по мери, већ смо рекли да су они и АЗ Алкмар екипе са којима можемо да изађемо на крај уколико будемо на висини задатка. Пробаћемо да остваримо резултат који ће нам обезбедити борбу за наставак такмичења у Лиги Европе", поручио је Милошевић пред полазак.

Астана на свом терену у претходна три месеца зна искључиво за победе.

"Играју тврдо и јако, поготово код куће. Класична "домаћа екипа", највећи број голова постижу у првих 15 минута првог и другог полувремена, што говори о томе да у утакмицу улазе максимално концентрисани, са 100 посто мотива".

Ипак, Партизан је победама, али пре свега доминантном игром, у окршајима са Црвеном звездом, Јавором и Радничким из Ниша, дошао до огромног самопоуздања.

"Много је боље радити у доброј и позитивној атмосфери. Резултати из наше лиге подижу самопоуздање екипи, али то самопоуздање не сме да пређе у саможивост, како не бисмо помислили да смо бољи него што стварно јесмо. Увек понављам играчима да, ако смо на свом максимуму, врло мали број екипа може да изађе на крај са нама. Јако је битно да чврсто стојимо на земљи и пружамо свој максимум".

Астана је екипа која већ дужи временски период пружа одличне резултате на међународној сцени.

"У питању је екипа која је дошла из другог шешира на жребу. По рангу су испред нас и АЗ Алкмара, као и по резултатима у Европи. Наравно, врло је тешко објаснити љубитељима фудбала у нашој земљи да је то јако озбиљна екипа, која игра Европу практично сваке године и да нам неће уопште бити лако. Али, ако бих причао о снази Астане, онда би људи помислили да тражим оправдање. Чека нас јако тежак меч, али верујем да, ако смо ми прави, можемо да изађемо на крај са њима".

Форма играча пружа слатке муке Милошевићу у избору тима.

"Добро је да имамо све играче на окупу. Имамо велики број утакмица, ротирали смо протеклих дана и то је испало добро овај пут, мораћемо и у наредном периоду то да радимо. Добро је да имамо већи број играча који су у форми", поручио је стратег црно-белих.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар