LE: Savo pleni zadovoljstvom, ali opominje...

Samopuzdanje ne sme da pređe u samoživost, samo maksimalan pristup donosi uspeh u Astani.  „Ne smemo da pomislimo da smo bolji nego što stvarno jesmo“, poručuje strateg Parnog valjka.

Fudbal 01.10.2019 | 21:56
LE: Savo pleni zadovoljstvom, ali opominje...
Partizan oran i osokoljen dobrim rezultatima u proteklom periodu odlazi za Kazahstan, gde ga u četvrtak od 16.50 po srpskom vremenu očekuje izuzetno važno gostovanje Astani u grupnoj fazi Lige Evrope.

Dugo putovanje, u drugu vremensku zonu, nije nešto što previše opretećuje ekspediciju Parnog valjka, koja će imati vremena da se u naredna dva dana adaptira na sve te promene i do perfekcije pripremi meč sa predstojećim protivnikom.

"Sada samo i isključivo razmišljamo o protivniku. Rade se uveliko završne analize, odavno gledamo i pratimo Astanu. Ostalo je još dva dana do utakmice, imamo celu ekipu na okupu, svi su spremni, što je jako bitno. Opet ćemo morati da damo svoj maksimum, ako želimo pozitivan rezultat, a želimo ga. Mislim da je to protivnik koji je po meri, već smo rekli da su oni i AZ Alkmar ekipe sa kojima možemo da izađemo na kraj ukoliko budemo na visini zadatka. Probaćemo da ostvarimo rezultat koji će nam obezbediti borbu za nastavak takmičenja u Ligi Evrope", poručio je Milošević pred polazak.

Astana na svom terenu u prethodna tri meseca zna isključivo za pobede.

"Igraju tvrdo i jako, pogotovo kod kuće. Klasična "domaća ekipa", najveći broj golova postižu u prvih 15 minuta prvog i drugog poluvremena, što govori o tome da u utakmicu ulaze maksimalno koncentrisani, sa 100 posto motiva".

Ipak, Partizan je pobedama, ali pre svega dominantnom igrom, u okršajima sa Crvenom zvezdom, Javorom i Radničkim iz Niša, došao do ogromnog samopouzdanja.

"Mnogo je bolje raditi u dobroj i pozitivnoj atmosferi. Rezultati iz naše lige podižu samopouzdanje ekipi, ali to samopouzdanje ne sme da pređe u samoživost, kako ne bismo pomislili da smo bolji nego što stvarno jesmo. Uvek ponavljam igračima da, ako smo na svom maksimumu, vrlo mali broj ekipa može da izađe na kraj sa nama. Jako je bitno da čvrsto stojimo na zemlji i pružamo svoj maksimum".

Astana je ekipa koja već duži vremenski period pruža odlične rezultate na međunarodnoj sceni.

"U pitanju je ekipa koja je došla iz drugog šešira na žrebu. Po rangu su ispred nas i AZ Alkmara, kao i po rezultatima u Evropi. Naravno, vrlo je teško objasniti ljubiteljima fudbala u našoj zemlji da je to jako ozbiljna ekipa, koja igra Evropu praktično svake godine i da nam neće uopšte biti lako. Ali, ako bih pričao o snazi Astane, onda bi ljudi pomislili da tražim opravdanje. Čeka nas jako težak meč, ali verujem da, ako smo mi pravi, možemo da izađemo na kraj sa njima".

Forma igrača pruža slatke muke Miloševiću u izboru tima.

"Dobro je da imamo sve igrače na okupu. Imamo veliki broj utakmica, rotirali smo proteklih dana i to je ispalo dobro ovaj put, moraćemo i u narednom periodu to da radimo. Dobro je da imamo veći broj igrača koji su u formi", poručio je strateg crno-belih.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar