Најава - ЛШ: ''Рат'' црвено-бијелих у Београду...

Браћа су, али победа доноси бодове и новац! Вечерас од 21 сат: Црвена звезда - Олимпијакос, 2. коло Групе Б Лиге шампиона.  Краснодар, Ливерпул. . . Олимпијакос! Време је да Црвена звезда одигра један велики меч. . .

Фудбал 01.10.2019 | 11:10
Најава - ЛШ: ''Рат'' црвено-бијелих у Београду...
Фудбалери Црвене звезде у 2. колу Групе Б Лиге шампиона угостиће вечерас од 21 час Олимпијакос.

Српски шампион је на почетку такмичења изгубио у Минхену 0:3, док су атински црвено-бели играли код куће 2:2 са Тотенхемом. 

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић верује да ће његови фудбалери одиграти добру утакмицу и освојити прве бодове ове сезоне у елитном такмичењу. 

"Трудићемо се да дамо све од себе, као и прошле године. Сада смо мало и искуснији. С друге стране, мислим да нам је потребно да будемо концентрисани свих 90 минута, јер у оваквим утакмицама једна грешка и пад концентрације може да одлучи. Имам велико поверење у овај тим и играче. То су добри, квалитетни и вредни момци", рекао је Владан Милојевић.

Важним бодовима у борби можда и за друго место нада се тренер Атињана Педро Мартинс.

"Не мислим да је ово одлучујућа утакмица за коначан пласман на табели, али сигурно јесте битна", одговорио је Мартинс, а нешто касније и јасно истакао шта очекује од предстојеће утакмице.

"Не размишљамо о негативном резултату јер не можете тако приступати утакмици. Желимо да одиграмо добро и квалитетно, надам се да ће тако и бити".

Не дотичу га добри односи навијачи два клуба.

"Познати су нам добри односи навијача, али и за мог колегу Милојевића и за мене је најбитније да наше екипе оставе добар утисак. Пријатељство је пријатељство, али дошли смо овде да победимо", јасан је Португалац.

До јуче, у поподневним сатима, остало је још 6.000 улазница и зато се очекују добро попуњене трибине стадиона "Рајко Митић".

Почетак утакмице заказан је за 21 сат.

Навијачи Црвене звезде су по природи непоправљиви оптимисти, па кад је већ тако, зашто не би уновчили тај оптимизам у кладионици Моззарт, где је квота на тријумф првака Србије 3,05 (тренутно)! 

Када немаш нож под грлом, изађи на терен са ножем у зубима. Црвена звезда је одиграла епски двомеч против Копенхагена, и издражала све налете шампиона Данске са играчем више. Што је био подвиг.  Касније смо присуствовали тактичкој перфекцији Владана Милојевића у београдском дуелу са прваком Швајцарске Јанг Бојсом. Што је био подвиг на куб вредан новог пласмана у Лигу шампиона.

Пустимо навијачко братство и традиционало пријатељске односе два клуба, који су код многих Срба под великим знаком питања, чини се да је крајњи тренутак да Црвена звезда одигра једну велику европску утакмицу. И да грчког вицешампиона стави у хербаријум подвига Милојевићеве чете у којима се налазе Краснодар и првак Европе Ливепрул, потнуо на Маракани 6. новембра прошле године. Јер Црвена звезда вечерас у судару са тимом из Пиреја игра за опстанак еуфорије у главом граду Србије (21 час, ТВ Арена и РТС).

Звучи крајње чудно, чак и непримерено, али после другог узастопног пласамана у Лигу шампиона слика око Црвене звезде се драстично променила. Скупе цене улазница, неубедљиве игре, сасвим заслужен пораз у дербију, још једном су ставили под сумњу све што су претходних година урадили челници и стручни штаб Црвене звезде. Још један пораз, ма колико Олимпијакос био јак, навео би многе да констатују да је почео крај једне велике ере у Љутице Богдана. На Владану Милојевићу је да све то стопира, и покаже да у његовој екипи има још неискоришћеног барута.

Звезда би позитивним резултатом прескочила и психолошку баријеру, не би више страховала од „кромпира“ на бодовном салду, а евентуална победа.... Е, то би значило да ће се еуфорија и прича о великој Црвеној звезди наставити.

Као ретко када када Црвена звезда игра европске мечеве не постоји консензус оптимизма. Поред последњих остварења за то је крива и објкетивна снага Олимпијакоса. Највећи грчки клуб је резултатима у квалификацијама када је посекао Плзен, Башакшехир и Красоар, показао да има можда и најбољи тим у последњих 15 година. Португалац Педро Мартинс је за Пиреј оно што је Владан Милојевић био у већем делу мандата у Љутице Богдана. Португалац и Србин из Арађеловца гаје сличан начин игре, Олимпијакос је директним фудбалом задао много мука и вицешампиону Европе Тотенхему. И делује да је много квалитетнији од Црвене звезде. Због тога, према писању грчких колега, Педро Мартинс има највеће поверење челника клуба од свих тренера у овом веку. Уосталом, Олимпијакос је последњу утакмицу изгубио још 28. фебруара и то у куп дуелу од Ламије.

Међутим, Црвена звезда колико год била рањива и у врло лошем моменту тешко капитулира на Маракани. И даље важи податак да су црвено-бели под Милојевићем у Европи изгубили од Арсенала (са играчем мање), као и ПСЖ-а. Такође, постоји нешто што се зове „грчки рад“ Владана Милојевића. Јесте Олимпијакос променио ростер у односу на период када је стручњак из Аранђеловца тренирао Паниониос. Али Милојевић у земљи Хелена има одличне везе и сигурно је „сецирао“ све детаље у игри Олимпијакоса који могу да му буду од користи. Као шеф стручног штаба малог клуба из Атине побеђивао је Оли на Караискакију... Као што је у Звезди побеђивао много боље и јаче од Олимпијакоса.

И зато је време да се низ настави. Да Црвена звезда одигра са ножем у зубима као против Краснодара. Или тактички перфектно – као против Ливерпула. И да навијачи имају велику ноћ, без обзира на братство са фановима Олимпијакоса. И да причају шта је и како игра Црвена звезда уз парафразирање оне чувене реченице Звонка Михајловског: „То је налет! То је напад. То је лопта у мрежи. То је Црвена звезда“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар