Najava - LŠ: ''Rat'' crveno-bijelih u Beogradu...

Braća su, ali pobeda donosi bodove i novac! Večeras od 21 sat: Crvena zvezda - Olimpijakos, 2. kolo Grupe B Lige šampiona.  Krasnodar, Liverpul. . . Olimpijakos! Vreme je da Crvena zvezda odigra jedan veliki meč. . .

Fudbal 01.10.2019 | 11:10
Najava - LŠ: ''Rat'' crveno-bijelih u Beogradu...
Fudbaleri Crvene zvezde u 2. kolu Grupe B Lige šampiona ugostiće večeras od 21 čas Olimpijakos.

Srpski šampion je na početku takmičenja izgubio u Minhenu 0:3, dok su atinski crveno-beli igrali kod kuće 2:2 sa Totenhemom. 

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević veruje da će njegovi fudbaleri odigrati dobru utakmicu i osvojiti prve bodove ove sezone u elitnom takmičenju. 

"Trudićemo se da damo sve od sebe, kao i prošle godine. Sada smo malo i iskusniji. S druge strane, mislim da nam je potrebno da budemo koncentrisani svih 90 minuta, jer u ovakvim utakmicama jedna greška i pad koncentracije može da odluči. Imam veliko poverenje u ovaj tim i igrače. To su dobri, kvalitetni i vredni momci", rekao je Vladan Milojević.

Važnim bodovima u borbi možda i za drugo mesto nada se trener Atinjana Pedro Martins.

"Ne mislim da je ovo odlučujuća utakmica za konačan plasman na tabeli, ali sigurno jeste bitna", odgovorio je Martins, a nešto kasnije i jasno istakao šta očekuje od predstojeće utakmice.

"Ne razmišljamo o negativnom rezultatu jer ne možete tako pristupati utakmici. Želimo da odigramo dobro i kvalitetno, nadam se da će tako i biti".

Ne dotiču ga dobri odnosi navijači dva kluba.

"Poznati su nam dobri odnosi navijača, ali i za mog kolegu Milojevića i za mene je najbitnije da naše ekipe ostave dobar utisak. Prijateljstvo je prijateljstvo, ali došli smo ovde da pobedimo", jasan je Portugalac.

Do juče, u popodnevnim satima, ostalo je još 6.000 ulaznica i zato se očekuju dobro popunjene tribine stadiona "Rajko Mitić".

Početak utakmice zakazan je za 21 sat.

Navijači Crvene zvezde su po prirodi nepopravljivi optimisti, pa kad je već tako, zašto ne bi unovčili taj optimizam u kladionici Mozzart, gde je kvota na trijumf prvaka Srbije 3,05 (trenutno)! 

Kada nemaš nož pod grlom, izađi na teren sa nožem u zubima. Crvena zvezda je odigrala epski dvomeč protiv Kopenhagena, i izdražala sve nalete šampiona Danske sa igračem više. Što je bio podvig.  Kasnije smo prisustvovali taktičkoj perfekciji Vladana Milojevića u beogradskom duelu sa prvakom Švajcarske Jang Bojsom. Što je bio podvig na kub vredan novog plasmana u Ligu šampiona.

Pustimo navijačko bratstvo i tradicionalo prijateljske odnose dva kluba, koji su kod mnogih Srba pod velikim znakom pitanja, čini se da je krajnji trenutak da Crvena zvezda odigra jednu veliku evropsku utakmicu. I da grčkog vicešampiona stavi u herbarijum podviga Milojevićeve čete u kojima se nalaze Krasnodar i prvak Evrope Liveprul, potnuo na Marakani 6. novembra prošle godine. Jer Crvena zvezda večeras u sudaru sa timom iz Pireja igra za opstanak euforije u glavom gradu Srbije (21 čas, TV Arena i RTS).

Zvuči krajnje čudno, čak i neprimereno, ali posle drugog uzastopnog plasamana u Ligu šampiona slika oko Crvene zvezde se drastično promenila. Skupe cene ulaznica, neubedljive igre, sasvim zaslužen poraz u derbiju, još jednom su stavili pod sumnju sve što su prethodnih godina uradili čelnici i stručni štab Crvene zvezde. Još jedan poraz, ma koliko Olimpijakos bio jak, naveo bi mnoge da konstatuju da je počeo kraj jedne velike ere u Ljutice Bogdana. Na Vladanu Milojeviću je da sve to stopira, i pokaže da u njegovoj ekipi ima još neiskorišćenog baruta.

Zvezda bi pozitivnim rezultatom preskočila i psihološku barijeru, ne bi više strahovala od „krompira“ na bodovnom saldu, a eventualna pobeda.... E, to bi značilo da će se euforija i priča o velikoj Crvenoj zvezdi nastaviti.

Kao retko kada kada Crvena zvezda igra evropske mečeve ne postoji konsenzus optimizma. Pored poslednjih ostvarenja za to je kriva i objketivna snaga Olimpijakosa. Najveći grčki klub je rezultatima u kvalifikacijama kada je posekao Plzen, Bašakšehir i Krasoar, pokazao da ima možda i najbolji tim u poslednjih 15 godina. Portugalac Pedro Martins je za Pirej ono što je Vladan Milojević bio u većem delu mandata u Ljutice Bogdana. Portugalac i Srbin iz Arađelovca gaje sličan način igre, Olimpijakos je direktnim fudbalom zadao mnogo muka i vicešampionu Evrope Totenhemu. I deluje da je mnogo kvalitetniji od Crvene zvezde. Zbog toga, prema pisanju grčkih kolega, Pedro Martins ima najveće poverenje čelnika kluba od svih trenera u ovom veku. Uostalom, Olimpijakos je poslednju utakmicu izgubio još 28. februara i to u kup duelu od Lamije.

Međutim, Crvena zvezda koliko god bila ranjiva i u vrlo lošem momentu teško kapitulira na Marakani. I dalje važi podatak da su crveno-beli pod Milojevićem u Evropi izgubili od Arsenala (sa igračem manje), kao i PSŽ-a. Takođe, postoji nešto što se zove „grčki rad“ Vladana Milojevića. Jeste Olimpijakos promenio roster u odnosu na period kada je stručnjak iz Aranđelovca trenirao Panionios. Ali Milojević u zemlji Helena ima odlične veze i sigurno je „secirao“ sve detalje u igri Olimpijakosa koji mogu da mu budu od koristi. Kao šef stručnog štaba malog kluba iz Atine pobeđivao je Oli na Karaiskakiju... Kao što je u Zvezdi pobeđivao mnogo bolje i jače od Olimpijakosa.

I zato je vreme da se niz nastavi. Da Crvena zvezda odigra sa nožem u zubima kao protiv Krasnodara. Ili taktički perfektno – kao protiv Liverpula. I da navijači imaju veliku noć, bez obzira na bratstvo sa fanovima Olimpijakosa. I da pričaju šta je i kako igra Crvena zvezda uz parafraziranje one čuvene rečenice Zvonka Mihajlovskog: „To je nalet! To je napad. To je lopta u mreži. To je Crvena zvezda“.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar