СП: Трећа титула заредом за Ласицкене!

Руска атлетичарка Марија Ласицкене освојила је своју трећу узастопну златну медаљу на Светском првенству у скоку у вис.

Остали спортови 01.10.2019 | 08:19
СП: Трећа титула заредом за Ласицкене!
Она је на Светском првенству у Дохи у финалу скочила 2,04 метара из првог покушаја, док је другопласираној Украјинки Јарослави Махучик то успело тек из трећег скока у вис, али је и пре тога на мањим висинама имала четири неуспела покушаја.

Американка Вашти Канингем освојила је бронзану меадљу прескочивши два метара. Ласицкене се у Дохи такмичила под неутралном заставом, услед суспензије Атлетског савеза Русије.

Код мушкараца у бацању диска, златна медаља припала је Швеђанију Данијелу Столу, који је у финалу остварио резултат од 67,59 метара. Федрик Дасрес из Јамајке освојио је сребрну медаљу, док је бронзано одличје припало Лукасу Вајсхајдингеру.

У трци на 3.000 метара с препрекама код жена, златну медаљу освојила је Беатрис Чепкоеч из Кеније, док је Халима Накаји из Уганде тријумфовала у трци на 800 метара. Кенијка је у трци на 3.000 метара с препрекама поставила ови светски рекорд од осам минута и 57,84 секунде

Сребрна медаља у трци на 3.000 метара припала је Американки Еми Кобрн, која је заостајала више од четири и по секунде. Етиопљанин Муктар Едрис нови је светски шампион у трци на 5.000 метара, пошто је у финалу тријумфовао резултатом од 12 минута и 58,85 секунди.

Такмичарски дан завршен је трком на 400 метара с препонама, а златну медалу освојио је Норвежанин Карстен Вархолм кој ије трку завршио за 47,42 секунде. Срербро је освојио Американац Реј Бенџамин, док се бронзаним одличјем окитио домаћи такмичар Абдерахман Самба.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар