SP: Treća titula zaredom za Lasickene!

Ruska atletičarka Marija Lasickene osvojila je svoju treću uzastopnu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u skoku u vis.

Ostali sportovi 01.10.2019 | 08:19
SP: Treća titula zaredom za Lasickene!
Ona je na Svetskom prvenstvu u Dohi u finalu skočila 2,04 metara iz prvog pokušaja, dok je drugoplasiranoj Ukrajinki Jaroslavi Mahučik to uspelo tek iz trećeg skoka u vis, ali je i pre toga na manjim visinama imala četiri neuspela pokušaja.

Amerikanka Vašti Kaningem osvojila je bronzanu meadlju preskočivši dva metara. Lasickene se u Dohi takmičila pod neutralnom zastavom, usled suspenzije Atletskog saveza Rusije.

Kod muškaraca u bacanju diska, zlatna medalja pripala je Šveđaniju Danijelu Stolu, koji je u finalu ostvario rezultat od 67,59 metara. Fedrik Dasres iz Jamajke osvojio je srebrnu medalju, dok je bronzano odličje pripalo Lukasu Vajshajdingeru.

U trci na 3.000 metara s preprekama kod žena, zlatnu medalju osvojila je Beatris Čepkoeč iz Kenije, dok je Halima Nakaji iz Ugande trijumfovala u trci na 800 metara. Kenijka je u trci na 3.000 metara s preprekama postavila ovi svetski rekord od osam minuta i 57,84 sekunde

Srebrna medalja u trci na 3.000 metara pripala je Amerikanki Emi Kobrn, koja je zaostajala više od četiri i po sekunde. Etiopljanin Muktar Edris novi je svetski šampion u trci na 5.000 metara, pošto je u finalu trijumfovao rezultatom od 12 minuta i 58,85 sekundi.

Takmičarski dan završen je trkom na 400 metara s preponama, a zlatnu medalu osvojio je Norvežanin Karsten Varholm koj ije trku završio za 47,42 sekunde. Srerbro je osvojio Amerikanac Rej Bendžamin, dok se bronzanim odličjem okitio domaći takmičar Abderahman Samba.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar