ПЛ: "Млак" дерби и реми Јунајтеда и Арсенала!

Фудбалери Манчестер јунајтеда ремизирали су са Арсеналом на "Олд Трафорду" резултатом 1:1 у 7. колу енгелске Премијер лиге.  Солскјерови "ђаволи" поново досадни: Арсенал носи бод из Манчестера! У дербију 7. кола Премијер лиге тек повремено виђана узбуђења, Јунајтед остао на само две победе у лиги.  Солскјеру бежи клупа: И Арсенал одолео јаловом Манчестеру.  Ни домаћи терен, ни вођство нису помогли Јунајтеду да победи - 1:1.

Фудбал 30.09.2019 | 23:24
ПЛ: "Млак" дерби и реми Јунајтеда и Арсенала!
Занимљиво, Арсенал је последњи пут победио Јунајтед у гостима далеке 2006. године.

Прво полувреме је било, слободним речником речено, досадно, барем првих тридесетак минута.

Видели смо свега неколико шанси на обе стране, а дефинитивно је најбољу пропустио Рашфорд, док је Колашинац уместо да упосли Обамејанга или Пепеа у најбољој Арсеналовој шанси упослио де Хеу.

Све до 40. минута се игра није распламсала, а онда је домаћин прво пропустио прилику, да би преко Мектоминеја 5 минута касније успео да постигне водећи погодак.

У другом полувремену се игра тотално распламсала. Видели смо неколико јако лепих прилика на обе стране, Арсенал је у 51. минуту промашио две, када се спетљао Тореира.

Само 7 минута касније, Пјер Емерик Обамејанг је избегао офсајд замку, када је Мегвајер закаснио и само је лобовао де Хеу, па је постигавши погодак донео Арсеналу изједначење.

До краја утакмице смо видели неколико интересантних прилика, али голова није било, и утакмица је окончана резултатом 1:1, који је био и најреалнији.

Оле Гунар Солскјер је пре два дана прославио шест месеци откако је званично постао менаџер Манчестер јунајтеда, а у понедељак увече је у дербију кола још једном остао без тријумфа - 1:1.

Норвешки тренер је од тог 28. марта уписао само пет победа на клупи Јунајтеда, па није чудо да ни против Арсенала нису могли до сва три бода. "Црвени ђаволи" јесу имали бољих прилика на овом сусрету, али углавном из шутева са дистанце, па су по 16. пут у последњих 19 утакмица постигли мање од два гола на утакмици.

Прво полувреме је било крајње несадржајно и далеко од онога што бисмо иначе очекивали у окршајима "ђавола" и "тобџија". Најбољу прилику у том периоду игре је имао Андреас Переира, када је у 28. минуту упутио добар ударац по земљи. Ипак, Бернд Лено је био сигуран на голу гостију.

Таман када је деловало да ће траљаво полувреме бити завршено без голова, Јунајтедов везиста Скот Мектоминеј је решио да то промени.

Његов ударац са око 20 и нешто метара је уследио на повратно додавање Маркуса Рашфорда, а Мектоминеј одлично шутира, те лопта одлази право под пречку гола Арсенала - 1:0.

Друго полувреме је било далеко квалитније и живахније. Ионако је било питање да ли би могло да буде досадније него у првих 45 минута, а узбуђења су одмах почела да пристижу.

Манчестер је био нешто конкретнији, имали су прилика преко Данијела Џејмса и после једног ударца главом Мектоминеја, али нису успевали да дуплирају предност. На крају је Арсенал био тај који је стигао до изједначења, а домаћи су им у великој мери помогли у томе.

Млади штопер Аксел Туанзебе је овај меч играо на њему неуобичајеној позицији левог бека и баш је он био главни кривац за гол Обамејана у 58. минуту.

Под притиском је Туанзебе изгубио лопту на око 30 метара од свог гола, Арсенал је то брзо искористио, па је тинејџер Букајо Сака лепо упослио Габонца.

Овај као прекаљени голгетер лагано користи изврсну шансу за 1:1.

Било је и после тога доста узбуђења, додуше, углавном пред голом Лена. Немац је поново морао да интервенише, а сада га је тестирао Хари Мегвајер. Најскупљи дефанзивац свих времена је одлично шутирао са двадесетак метара, натеравши Лена да направи прелепу параду и одбрани тај ударац.

Прилику да донесе победу свом тиму имао је Рашфорд у надокнади времена, али је Лено поново одлично интервенисао када је одбранио слободан ударац енглеског репрезентативца.

Хоће ли Оле Гунар Солскјер дочекати мечеве са Партизаном у Лиги Европе? Тешко, како ствари стоје. Његов Манчестер је толико јалов, да је после 7. кола Премијер лиге „километрима“ ближи опасној зони него врху табеле. И Арсенал се омрсио на Театру снова, који му је често у неким претходним временима био театар кошмара. Слађи део колача вечерас је отпутовао за Лондон – 1:1.

Није ни Арсенал нека мустра, тим који диже на ноге маестралном игром, али овај Солскјеров Манчестер је баш тежак за гледање. Код куће, у великом дербију, па чак и са вођством, није успео да упише победу. После седам кола има само две. И велико је питање колико је још стрпљења у главама челника клуба остало за норвешког стручњака.

Добрих 40 минута дербија је била чиста успаванка. Опипавање пулса, игра у грчу, да се не погреши пре него да се у нападу нешто направи. Јунајтед је имао нешто више лопту у ногама, али ништа с њом конкретно није направио.

И тек у финишу првог дела – ватра. Прво је Арсенал имао две добре шансе у три секунде, када је Де Хеаодбранио прво ударац Саке, а онда и одбитак који је дошао до Гендузија. Казна за тај промашај је моментално стигла Тобџије.

Дуга акција завршена је тако што се лопта одбила на 18 метара од гола, где је дочекао Мектоминеј и топовски шутирао. Чини се да је фудбал успут закачио једног играча Арсенала и завршио је под само пречку, тамо где ниједан голман не би могао да га дохвати.

Друго полувреме је донело друго издање оба тима. Гости из Лондона су кренули напред, нису имали шта да изгубе, а ни Манчестер се није повлачио. Било је шанси на обе стране, било је добрих акција, одличних реакција дефанзиваца, али у 59. минуту – изједначење. Код те акције прописно се обрукао помоћни судија, који је дигао офсајд код гола Обамејанга, иако му је играч Манчестера био испред носа, добрих метар и по иза нападача Арсенала у линији. ВАР је овог пута био од користи, исправио је неправду и потврдио чист гол Тобџија за 1:1.

Само 30 секунди касније имали су гости зицер, Сака је тукао са десетак метара из чисте позиције, али уместо гола погодио је Линделефа који се није ни померио са места. Лопта га је погодила у колено и отишла у корнер.

И на другој страни је било добрих прилика, а најбољу је пропустио поново Мектоминеј, који је са петерца главом послао лопту преко пречке.

Последња шанса указала се Манчестер у 91. минуту: слободан ударац на 17 метара од гола. Рашфорд је гађао поред живог зида, али је Лено мајсторски одбранио.

РЕЗУЛТАТИ 7. КОЛА:

понедељак:

Манчестер јунајтед - Арсенал 1:1 (1:0)
/Мектоминеј 45 - Обамејан 58/

одиграно у недељу:

Лестер - Њукасл 5:0 (1:0)
/Переира 16, Варди 54, 64, Дамет а.г. 57, Ндиди 90/

одиграно у суботу:

Шефилд јунајтед - Ливерпул 0:1 (0:0)
/Вајналдум 70/

Астон Вила - Барнли 2:2 (1:0)
/Ел Гази 33, Мекгин 79 - Родригез 68, Вуд 81/

Борнмут - Вест Хем 2:2 (1:1)
/Кинг 17, К. Вилсон 46 - Јармоленко 10, Кресвел 74/

Челси - Брајтон 2:0 (0:0)
/Жоржињо 50п, Вилијан 76/

Кристал Палас - Норич 2:0 (1:0)
/Миливојевић 21, Таунзенд 90+2/

Тотенхем - Саутемптон 2:1 (2:1)
/Ндомбеле 24, Кејн 43 - Ингс 39/

Вулверхемптон - Вотфорд 2:0 (1:0)
/Доерти 18, Јанмат 61аг/

Евертон - Манчестер сити 1:3 (1:1)
/Калверт Луин 33 - Габријел Жезус 24, Махрез 71, Стерлинг 84/

ТАБЕЛА: Ливерпул 21, Манчестер сити 16, Лестер 14, Арсенал 12, Вест Хем 12, Тотенхем 11, Челси 11, Борнмут 11, Кристал Палас 11, Манчестер јунајтед 9, Барнли 9, Шефилд 8, Вулвс 7, Саутемптон 7, Евертон 7, Брајтон 6, Норич 6, Астон Вила 5, Њукасл 5, Вотфорд 2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар