PL: "Mlak" derbi i remi Junajteda i Arsenala!

Fudbaleri Mančester junajteda remizirali su sa Arsenalom na "Old Trafordu" rezultatom 1:1 u 7. kolu engelske Premijer lige.  Solskjerovi "đavoli" ponovo dosadni: Arsenal nosi bod iz Mančestera! U derbiju 7. kola Premijer lige tek povremeno viđana uzbuđenja, Junajted ostao na samo dve pobede u ligi.  Solskjeru beži klupa: I Arsenal odoleo jalovom Mančesteru.  Ni domaći teren, ni vođstvo nisu pomogli Junajtedu da pobedi - 1:1.

Fudbal 30.09.2019 | 23:24
PL: "Mlak" derbi i remi Junajteda i Arsenala!
Zanimljivo, Arsenal je poslednji put pobedio Junajted u gostima daleke 2006. godine.

Prvo poluvreme je bilo, slobodnim rečnikom rečeno, dosadno, barem prvih tridesetak minuta.

Videli smo svega nekoliko šansi na obe strane, a definitivno je najbolju propustio Rašford, dok je Kolašinac umesto da uposli Obamejanga ili Pepea u najboljoj Arsenalovoj šansi uposlio de Heu.

Sve do 40. minuta se igra nije rasplamsala, a onda je domaćin prvo propustio priliku, da bi preko Mektomineja 5 minuta kasnije uspeo da postigne vodeći pogodak.

U drugom poluvremenu se igra totalno rasplamsala. Videli smo nekoliko jako lepih prilika na obe strane, Arsenal je u 51. minutu promašio dve, kada se spetljao Toreira.

Samo 7 minuta kasnije, Pjer Emerik Obamejang je izbegao ofsajd zamku, kada je Megvajer zakasnio i samo je lobovao de Heu, pa je postigavši pogodak doneo Arsenalu izjednačenje.

Do kraja utakmice smo videli nekoliko interesantnih prilika, ali golova nije bilo, i utakmica je okončana rezultatom 1:1, koji je bio i najrealniji.

Ole Gunar Solskjer je pre dva dana proslavio šest meseci otkako je zvanično postao menadžer Mančester junajteda, a u ponedeljak uveče je u derbiju kola još jednom ostao bez trijumfa - 1:1.

Norveški trener je od tog 28. marta upisao samo pet pobeda na klupi Junajteda, pa nije čudo da ni protiv Arsenala nisu mogli do sva tri boda. "Crveni đavoli" jesu imali boljih prilika na ovom susretu, ali uglavnom iz šuteva sa distance, pa su po 16. put u poslednjih 19 utakmica postigli manje od dva gola na utakmici.

Prvo poluvreme je bilo krajnje nesadržajno i daleko od onoga što bismo inače očekivali u okršajima "đavola" i "tobdžija". Najbolju priliku u tom periodu igre je imao Andreas Pereira, kada je u 28. minutu uputio dobar udarac po zemlji. Ipak, Bernd Leno je bio siguran na golu gostiju.

Taman kada je delovalo da će traljavo poluvreme biti završeno bez golova, Junajtedov vezista Skot Mektominej je rešio da to promeni.

Njegov udarac sa oko 20 i nešto metara je usledio na povratno dodavanje Markusa Rašforda, a Mektominej odlično šutira, te lopta odlazi pravo pod prečku gola Arsenala - 1:0.

Drugo poluvreme je bilo daleko kvalitnije i živahnije. Ionako je bilo pitanje da li bi moglo da bude dosadnije nego u prvih 45 minuta, a uzbuđenja su odmah počela da pristižu.

Mančester je bio nešto konkretniji, imali su prilika preko Danijela Džejmsa i posle jednog udarca glavom Mektomineja, ali nisu uspevali da dupliraju prednost. Na kraju je Arsenal bio taj koji je stigao do izjednačenja, a domaći su im u velikoj meri pomogli u tome.

Mladi štoper Aksel Tuanzebe je ovaj meč igrao na njemu neuobičajenoj poziciji levog beka i baš je on bio glavni krivac za gol Obamejana u 58. minutu.

Pod pritiskom je Tuanzebe izgubio loptu na oko 30 metara od svog gola, Arsenal je to brzo iskoristio, pa je tinejdžer Bukajo Saka lepo uposlio Gabonca.

Ovaj kao prekaljeni golgeter lagano koristi izvrsnu šansu za 1:1.

Bilo je i posle toga dosta uzbuđenja, doduše, uglavnom pred golom Lena. Nemac je ponovo morao da interveniše, a sada ga je testirao Hari Megvajer. Najskuplji defanzivac svih vremena je odlično šutirao sa dvadesetak metara, nateravši Lena da napravi prelepu paradu i odbrani taj udarac.

Priliku da donese pobedu svom timu imao je Rašford u nadoknadi vremena, ali je Leno ponovo odlično intervenisao kada je odbranio slobodan udarac engleskog reprezentativca.

Hoće li Ole Gunar Solskjer dočekati mečeve sa Partizanom u Ligi Evrope? Teško, kako stvari stoje. Njegov Mančester je toliko jalov, da je posle 7. kola Premijer lige „kilometrima“ bliži opasnoj zoni nego vrhu tabele. I Arsenal se omrsio na Teatru snova, koji mu je često u nekim prethodnim vremenima bio teatar košmara. Slađi deo kolača večeras je otputovao za London – 1:1.

Nije ni Arsenal neka mustra, tim koji diže na noge maestralnom igrom, ali ovaj Solskjerov Mančester je baš težak za gledanje. Kod kuće, u velikom derbiju, pa čak i sa vođstvom, nije uspeo da upiše pobedu. Posle sedam kola ima samo dve. I veliko je pitanje koliko je još strpljenja u glavama čelnika kluba ostalo za norveškog stručnjaka.

Dobrih 40 minuta derbija je bila čista uspavanka. Opipavanje pulsa, igra u grču, da se ne pogreši pre nego da se u napadu nešto napravi. Junajted je imao nešto više loptu u nogama, ali ništa s njom konkretno nije napravio.

I tek u finišu prvog dela – vatra. Prvo je Arsenal imao dve dobre šanse u tri sekunde, kada je De Heaodbranio prvo udarac Sake, a onda i odbitak koji je došao do Genduzija. Kazna za taj promašaj je momentalno stigla Tobdžije.

Duga akcija završena je tako što se lopta odbila na 18 metara od gola, gde je dočekao Mektominej i topovski šutirao. Čini se da je fudbal usput zakačio jednog igrača Arsenala i završio je pod samo prečku, tamo gde nijedan golman ne bi mogao da ga dohvati.

Drugo poluvreme je donelo drugo izdanje oba tima. Gosti iz Londona su krenuli napred, nisu imali šta da izgube, a ni Mančester se nije povlačio. Bilo je šansi na obe strane, bilo je dobrih akcija, odličnih reakcija defanzivaca, ali u 59. minutu – izjednačenje. Kod te akcije propisno se obrukao pomoćni sudija, koji je digao ofsajd kod gola Obamejanga, iako mu je igrač Mančestera bio ispred nosa, dobrih metar i po iza napadača Arsenala u liniji. VAR je ovog puta bio od koristi, ispravio je nepravdu i potvrdio čist gol Tobdžija za 1:1.

Samo 30 sekundi kasnije imali su gosti zicer, Saka je tukao sa desetak metara iz čiste pozicije, ali umesto gola pogodio je Lindelefa koji se nije ni pomerio sa mesta. Lopta ga je pogodila u koleno i otišla u korner.

I na drugoj strani je bilo dobrih prilika, a najbolju je propustio ponovo Mektominej, koji je sa peterca glavom poslao loptu preko prečke.

Poslednja šansa ukazala se Mančester u 91. minutu: slobodan udarac na 17 metara od gola. Rašford je gađao pored živog zida, ali je Leno majstorski odbranio.

REZULTATI 7. KOLA:

ponedeljak:

Mančester junajted - Arsenal 1:1 (1:0)
/Mektominej 45 - Obamejan 58/

odigrano u nedelju:

Lester - Njukasl 5:0 (1:0)
/Pereira 16, Vardi 54, 64, Damet a.g. 57, Ndidi 90/

odigrano u subotu:

Šefild junajted - Liverpul 0:1 (0:0)
/Vajnaldum 70/

Aston Vila - Barnli 2:2 (1:0)
/El Gazi 33, Mekgin 79 - Rodrigez 68, Vud 81/

Bornmut - Vest Hem 2:2 (1:1)
/King 17, K. Vilson 46 - Jarmolenko 10, Kresvel 74/

Čelsi - Brajton 2:0 (0:0)
/Žoržinjo 50p, Vilijan 76/

Kristal Palas - Norič 2:0 (1:0)
/Milivojević 21, Taunzend 90+2/

Totenhem - Sautempton 2:1 (2:1)
/Ndombele 24, Kejn 43 - Ings 39/

Vulverhempton - Votford 2:0 (1:0)
/Doerti 18, Janmat 61ag/

Everton - Mančester siti 1:3 (1:1)
/Kalvert Luin 33 - Gabrijel Žezus 24, Mahrez 71, Sterling 84/

TABELA: Liverpul 21, Mančester siti 16, Lester 14, Arsenal 12, Vest Hem 12, Totenhem 11, Čelsi 11, Bornmut 11, Kristal Palas 11, Mančester junajted 9, Barnli 9, Šefild 8, Vulvs 7, Sautempton 7, Everton 7, Brajton 6, Norič 6, Aston Vila 5, Njukasl 5, Votford 2.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar