Пеп: Нећу да се убијем, ако опет не освојимо ЛШ!

Тренер Манчестер Ситија каже да му је и без "ушатог" пехара живот сасвим леп!

Фудбал 01.10.2019 | 14:58
Пеп: Нећу да се убијем, ако опет не освојимо ЛШ!
Тренер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола тврди да није опседнут увећањем броја трофеја у Лиги шампиона. Каталонац је до сада два пута покорио Европу са Барселоном, али то није успео са Бајерном и Манчестер Ситијем, иако у Енглеској може да се подичи са гомилом трофеја.

Успех у Лиги шампиона био би логичан след за Грађане, али Пеп уочи сутрашњег окршаја са Динамом из Загреба на Етихаду (21.00) поручује да није најважније освојити "ушатог".

"Желим да је освојим, али ако не успем, то неће променити мој живот. Нећу да се убијем. Већ сам уочи прве утакмице у Украјини одговарао на питање да ли сам у обавези да освојим Лигу шампиона. Разговарао сам са Фераном Соријаном и Калдоном Ал Мубараком и нису ми рекли тако нешто. Наравно, нећемо да одустанемо, али пробали смо и прве и друге сезоне када смо јурили по четири трофеја. Био бих срећан да освојимо Лигу шампиона, али тај ми трофеј неће променити приватни живот", истакао је Гвардиола.

Пеп верује да би "ушати" пехар променио перцепцију јавности према Грађанима који доминирају у Енглеској две године, али...

"Дефинитивно би било добро да освојимо Лигу шампиона, али то је понекад немогуће. Некад је потребно више година, а некада само годину дана. Барселона је клуб који волим, али је тек 1992. освојила први Куп шампиона иако је основана давно. Жао ми је, али ја не желим да наредних десет месеци проведем размишљајући да ли ми је живот катастрофа ако не освојим Лигу шампиона. Јер мој је живот заправо јако добар", закључио је Гвардиола.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар