Pep: Neću da se ubijem, ako opet ne osvojimo LŠ!

Trener Mančester Sitija kaže da mu je i bez "ušatog" pehara život sasvim lep!

Fudbal 01.10.2019 | 14:58
Pep: Neću da se ubijem, ako opet ne osvojimo LŠ!
Trener Mančester Sitija Pep Gvardiola tvrdi da nije opsednut uvećanjem broja trofeja u Ligi šampiona. Katalonac je do sada dva puta pokorio Evropu sa Barselonom, ali to nije uspeo sa Bajernom i Mančester Sitijem, iako u Engleskoj može da se podiči sa gomilom trofeja.

Uspeh u Ligi šampiona bio bi logičan sled za Građane, ali Pep uoči sutrašnjeg okršaja sa Dinamom iz Zagreba na Etihadu (21.00) poručuje da nije najvažnije osvojiti "ušatog".

"Želim da je osvojim, ali ako ne uspem, to neće promeniti moj život. Neću da se ubijem. Već sam uoči prve utakmice u Ukrajini odgovarao na pitanje da li sam u obavezi da osvojim Ligu šampiona. Razgovarao sam sa Feranom Sorijanom i Kaldonom Al Mubarakom i nisu mi rekli tako nešto. Naravno, nećemo da odustanemo, ali probali smo i prve i druge sezone kada smo jurili po četiri trofeja. Bio bih srećan da osvojimo Ligu šampiona, ali taj mi trofej neće promeniti privatni život", istakao je Gvardiola.

Pep veruje da bi "ušati" pehar promenio percepciju javnosti prema Građanima koji dominiraju u Engleskoj dve godine, ali...

"Definitivno bi bilo dobro da osvojimo Ligu šampiona, ali to je ponekad nemoguće. Nekad je potrebno više godina, a nekada samo godinu dana. Barselona je klub koji volim, ali je tek 1992. osvojila prvi Kup šampiona iako je osnovana davno. Žao mi je, ali ja ne želim da narednih deset meseci provedem razmišljajući da li mi je život katastrofa ako ne osvojim Ligu šampiona. Jer moj je život zapravo jako dobar", zaključio je Gvardiola.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar