ЛШ: Барси "гори" под ногама, Звездаши гледају у Лондон!

Друго коло Лиге шампиона подсетиће нас на један фамозан окршај, али ће нам дати и потпуније одговоре о могућностима одређених екипа.

Фудбал 01.10.2019 | 00:00
ЛШ: Барси "гори" под ногама, Звездаши гледају у Лондон!
Осим што ће Црвена звезда у Београду угостити Олимпијакос, у најелитнијем европском фудбалском такмичењу ове седмице на програму ће бити још 15 утакмица. На које четири би требало обратити посебну пажњу и зашто?

Барселона - Интер: "Гори" и једнима и другима

Када су се два тима састала прошле сезоне, било је то по први пут од чувених полуфиналних окршаја 2010. године. Пре 12 месеци, Барселона и Интер су такође били у тешкој групи, али су у међусобне окршаје улазили у другачијем тренутку.

Барселона је деловала да је напокон спремна за освајање Лиге шампиона, и то највише јер партије Лионела Месија као да су говориле "доста ми је чекања, желим тај трофеј у својим рукама". После три узастопна освајања Реал Мадрида, такав став је једино и био логичан. Ипак, после оног дебакла у Ливерпулу, који је само додатно дао на тежини дебаклу у Риму у пролеће 2018, сада је прича другачија.

Каталонци су очајно започели нову сезону и Ернесту Валвердеу се из неког разлога и даље само "дрма столица". Само, јер у њој и даље седи. Не савладају ли Интер на свом терену, њега у тој столици врло могуће неће бити, нарочито после оних срећних 0:0 у Дортмунду.

Интер је, са друге стране, најлакши меч групне фазе - против најслабијег тима у групи на свом терену - успео да упропасти и одигра 1:1, па им сада следи распоред Барселона-Дортмунд-Дортмунд.

Екипи Антонија Контеа евентуални реми у Барселони не би тако тешко пао, пре свега јер су лидери Серије А и "феел гоод фацтор" тамо увелико траје. Међутим, и бивши тренер Јувентуса и његова актуелна екипа морају да се докажу и у овом такмичењу. Конте још ниједном није успео да постане релевантан фактор у Лиги шампиона, док је Интер прошле године испустио шест бодова предности на два кола до краја групне фазе.

На крају их је избацио Тотенхем, тај чувени потоњи финалиста...

Тотенхем - Бајерн: "Певци" желе искупљење

Други меч групе Б остаће помало у запећку у српској јавности, али далеко од тога да се неће правити калкулације у зависности од резултата утакмице у Лондону. Ипак, меч Тотенхема и Бајерна би требало да буде интересантан из више разлога од самог резултата.

Екипа Маурисија Покетина је у тешком моменту и све више се чини да "клизе" ка првој неуспешној сезони од његовог доласка на клупу. Свлачионица им очигледно није уједињена као раније и поједини играчи нису задовољни што су и даље у клубу. После 2:2 у Пиреју након што су имали два гола предности, тај резултат болеће их далеко више ако ни овога пута не буду тријумфовали.

Бајерн, са друге стране, је нешто спорије започео сезону, али су већ засели на прво место Бундеслиге. То ће желети да додатно потврде и другим тријумфом у Лиги шампиона. Филипе Кутињо се одлично снашао у новој средини, а Роберт Левандовски је у изузетној форми.

Победа Бавараца би значила да Тотенхем има само један бод пред два окршаја против Црвене звезде, што би могло унети панику у њихове редове. Ако се у уторак и у Београду ствари буду одвијале онако како навијачи Звезде прижељкују, онда бисмо у овој групи могли да добијемо врло компликовану ситуацију у борби за друго место.

Валенсија - Ајакс: Прво место је на талону

У групи Х смо већ добили једно изненађење у виду пораза Челсија од Валенсије и сада "слепи мишеви" желе да потврде да то није била случајност. Победа против полуфиналисте из прошле сезоне би их учврстила на првом месту и ставила на место фаворита за пласман у нокаут фазу, њихову прву после седам година!

Ајакс је убедљиво савладао Лил и сама чињеница да знамо какав фудбал су играли прошле сезоне је довољан разлог да се ова утакмица погледа. Душан Тадић ће са траком око руке предводити "копљанике", чији стил игре практично опија. Наставили су снажно и у новој сезони и у отвореном мечу на Местаљи могло би да буде врло интересантно.

Аталанта - Шахтјор: Који је домет дебитанта?

Два тима и даље чекају на први гол и први бод у Лиги шампиона ове сезоне. Ипак, док је Шахтјор стандардан у овом такмичењу, Аталанта је дебитант и сада је тренутак када ћемо видети јесу ли или не материјал да се изборе за пласман у нокаут фазу.

Ако то не учине, неће бити ништа страшно по клуб из Бергама. Они су свој циљ испунили у мају. Ипак, у групи у којој је ту још и Динамо Загреб, била би штета да такву битку препусте њима и Украјинцима већ на трећини групне фазе.

Дуван Запата наставља да терорише голмане у Серији А, а можда му то италијанско тло помогне да поведе Аталанту ка историјском тријумфу. Њихов фудбал ове сезоне је углавном био најбољи на страни - осим у оној срамоти у Загреби - али то их неће много ометати против Шахтјора. Разлог за то је што ће фактички поново бити гости - Аталанта своје мечеве у Лиги шампиона игра на Сан Сиру.

Екипа Ђанпјера Гасперинија мора да буде опрезна. У тој борби да остану у трци за друго место, могли би да себе ставе у неповољан положај и у трци за трећу позицију и прелазак у Лигу Европе. Очекујте узбуђења у Милану.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар