LŠ: Barsi "gori" pod nogama, Zvezdaši gledaju u London!

Drugo kolo Lige šampiona podsetiće nas na jedan famozan okršaj, ali će nam dati i potpunije odgovore o mogućnostima određenih ekipa.

Fudbal 01.10.2019 | 00:00
LŠ: Barsi "gori" pod nogama, Zvezdaši gledaju u London!
Osim što će Crvena zvezda u Beogradu ugostiti Olimpijakos, u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju ove sedmice na programu će biti još 15 utakmica. Na koje četiri bi trebalo obratiti posebnu pažnju i zašto?

Barselona - Inter: "Gori" i jednima i drugima

Kada su se dva tima sastala prošle sezone, bilo je to po prvi put od čuvenih polufinalnih okršaja 2010. godine. Pre 12 meseci, Barselona i Inter su takođe bili u teškoj grupi, ali su u međusobne okršaje ulazili u drugačijem trenutku.

Barselona je delovala da je napokon spremna za osvajanje Lige šampiona, i to najviše jer partije Lionela Mesija kao da su govorile "dosta mi je čekanja, želim taj trofej u svojim rukama". Posle tri uzastopna osvajanja Real Madrida, takav stav je jedino i bio logičan. Ipak, posle onog debakla u Liverpulu, koji je samo dodatno dao na težini debaklu u Rimu u proleće 2018, sada je priča drugačija.

Katalonci su očajno započeli novu sezonu i Ernestu Valverdeu se iz nekog razloga i dalje samo "drma stolica". Samo, jer u njoj i dalje sedi. Ne savladaju li Inter na svom terenu, njega u toj stolici vrlo moguće neće biti, naročito posle onih srećnih 0:0 u Dortmundu.

Inter je, sa druge strane, najlakši meč grupne faze - protiv najslabijeg tima u grupi na svom terenu - uspeo da upropasti i odigra 1:1, pa im sada sledi raspored Barselona-Dortmund-Dortmund.

Ekipi Antonija Kontea eventualni remi u Barseloni ne bi tako teško pao, pre svega jer su lideri Serije A i "feel good factor" tamo uveliko traje. Međutim, i bivši trener Juventusa i njegova aktuelna ekipa moraju da se dokažu i u ovom takmičenju. Konte još nijednom nije uspeo da postane relevantan faktor u Ligi šampiona, dok je Inter prošle godine ispustio šest bodova prednosti na dva kola do kraja grupne faze.

Na kraju ih je izbacio Totenhem, taj čuveni potonji finalista...

Totenhem - Bajern: "Pevci" žele iskupljenje

Drugi meč grupe B ostaće pomalo u zapećku u srpskoj javnosti, ali daleko od toga da se neće praviti kalkulacije u zavisnosti od rezultata utakmice u Londonu. Ipak, meč Totenhema i Bajerna bi trebalo da bude interesantan iz više razloga od samog rezultata.

Ekipa Maurisija Poketina je u teškom momentu i sve više se čini da "klize" ka prvoj neuspešnoj sezoni od njegovog dolaska na klupu. Svlačionica im očigledno nije ujedinjena kao ranije i pojedini igrači nisu zadovoljni što su i dalje u klubu. Posle 2:2 u Pireju nakon što su imali dva gola prednosti, taj rezultat boleće ih daleko više ako ni ovoga puta ne budu trijumfovali.

Bajern, sa druge strane, je nešto sporije započeo sezonu, ali su već zaseli na prvo mesto Bundeslige. To će želeti da dodatno potvrde i drugim trijumfom u Ligi šampiona. Filipe Kutinjo se odlično snašao u novoj sredini, a Robert Levandovski je u izuzetnoj formi.

Pobeda Bavaraca bi značila da Totenhem ima samo jedan bod pred dva okršaja protiv Crvene zvezde, što bi moglo uneti paniku u njihove redove. Ako se u utorak i u Beogradu stvari budu odvijale onako kako navijači Zvezde priželjkuju, onda bismo u ovoj grupi mogli da dobijemo vrlo komplikovanu situaciju u borbi za drugo mesto.

Valensija - Ajaks: Prvo mesto je na talonu

U grupi H smo već dobili jedno iznenađenje u vidu poraza Čelsija od Valensije i sada "slepi miševi" žele da potvrde da to nije bila slučajnost. Pobeda protiv polufinaliste iz prošle sezone bi ih učvrstila na prvom mestu i stavila na mesto favorita za plasman u nokaut fazu, njihovu prvu posle sedam godina!

Ajaks je ubedljivo savladao Lil i sama činjenica da znamo kakav fudbal su igrali prošle sezone je dovoljan razlog da se ova utakmica pogleda. Dušan Tadić će sa trakom oko ruke predvoditi "kopljanike", čiji stil igre praktično opija. Nastavili su snažno i u novoj sezoni i u otvorenom meču na Mestalji moglo bi da bude vrlo interesantno.

Atalanta - Šahtjor: Koji je domet debitanta?

Dva tima i dalje čekaju na prvi gol i prvi bod u Ligi šampiona ove sezone. Ipak, dok je Šahtjor standardan u ovom takmičenju, Atalanta je debitant i sada je trenutak kada ćemo videti jesu li ili ne materijal da se izbore za plasman u nokaut fazu.

Ako to ne učine, neće biti ništa strašno po klub iz Bergama. Oni su svoj cilj ispunili u maju. Ipak, u grupi u kojoj je tu još i Dinamo Zagreb, bila bi šteta da takvu bitku prepuste njima i Ukrajincima već na trećini grupne faze.

Duvan Zapata nastavlja da teroriše golmane u Seriji A, a možda mu to italijansko tlo pomogne da povede Atalantu ka istorijskom trijumfu. Njihov fudbal ove sezone je uglavnom bio najbolji na strani - osim u onoj sramoti u Zagrebi - ali to ih neće mnogo ometati protiv Šahtjora. Razlog za to je što će faktički ponovo biti gosti - Atalanta svoje mečeve u Ligi šampiona igra na San Siru.

Ekipa Đanpjera Gasperinija mora da bude oprezna. U toj borbi da ostanu u trci za drugo mesto, mogli bi da sebe stave u nepovoljan položaj i u trci za treću poziciju i prelazak u Ligu Evrope. Očekujte uzbuđenja u Milanu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar