Јарамаз пред деби у Еврокупу...

Група је јака, али имамо потенцијал! Партизан у уторак од 20. 00 гостује Венецији, тиму који је два пута у последње три сезоне био првак Италије.

Кошарка 01.10.2019 | 13:23
Јарамаз пред деби у Еврокупу...
Суперкуп АБА је "архивиран", време је за европски изазов!

Четири клуба регионалне лиге ове недеље почињу такмичење у Евролиги и Еврокупу, а први на терен излази Партизан, који се у оквиру 1. кола Б групе састаје са Венецијом (уторак, 20.00, Спорт клуб).

Црно-белима је ово трећа узастопна сезона у којој играју Еврокуп и ако буду наставили тренд раста, требало би да прођу минимум у четвртфинале. Зимус им је тај резултат измакао поразом од Ритаса на домаћем терену, због кога су групу Топ 16 фазе завршили са скором 2-4, а Литванци са 3-3 отишли даље.

Поред Венеције, ривали у групи биће Тофаш, Ритас (поново!), Локомотива Кубањ и Лимож.

По именима, конкуренција за свако поштовање, али Партизан је освајањем Суперкупа и добрим играма показао да нема разлога да у Еврокупу зазире од било кога.

"Имамо јако тешку групу, можда најтежу, што значи да ће свака утакмица бити важна. Ипак, боље је имати тешку групу када четири екипе иду у другу рунду, него када иду само две. Морамо да идемо корак по корак, утакмицу по утакмицу, да не размишљамо превише, него да играмо чврсто код куће и на страни и да се боримо", поручио је из Венеције тренер Андреа Тринкијери.

Италијански стручњак истакао је да Партизан ове сезоне има доста нових играча, од којих неки никада нису играли овако квалитетно европско такмичење. 

Један од њих је Огњен Јарамаз, један од најбољих у црно-белом тиму током припремног периода, а затим и најбољи стрелац финалне утакмице Суперкупа у Загребу.

"Пре свега мислим да имамо јаку групу и да ће конкуренција бити добра. Узимајући у обзир да први пут играм Еврокуп, не могу да дефинишем своја очекивања док утакмице не крену. У сваком случају мислим да имамо капацитет и потенцијал да одиграмо веома добро".

Венеција је актуелни шампион Италије, који је узео титулу и 2017. Са клупе их већ четврту сезону предводи Валтер Де Рафаеле, а и "костур" екипе је дуго на окупу.

Ударне игле су бивша НБА "четворка" Остин Деј, бек Мајкл Брамос и центар Мичел Вот, а овог лета су довели неколико искусних играча попут репрезентативца Италије Ариела Филоја, словеначког центра Гашпера Видмара и америчког плејмејкера Џеремија Чепела.

"Мислим да ће бити веома неизвесно, али да можемо до победе", кратко је прогнозирао Јарамаз.

Венеција је у прва два кола новог првенства државе победила Трст 78:73, па изгубила од Фортитуда у Болоњи 89:82.

ПАРОВИ 1. КОЛА:

Група А

Монако - Андора уторак, 19.00
Макаби Ришон - Промитеас среда, 18.30
Улм - Виртус среда, 19.30

Група Б

Ритас - Локомотива Кубањ уторак, 18.00
Венеција - Партизан уторак, 20.00
Тофаш - Лимож среда, 19.00

Група Ц

Цедевита Олимпија - Дарушафака среда, 19.30
Бреша - Уникс среда, 20.30
Нантер - Хувентуд среда, 20.45

Група Д

Тренто - Галатасарај уторак, 19.30
Олденбург - Арка Гдиња уторак, 20.00
Уникаха - Будућност среда, 20.45

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар