Jaramaz pred debi u Evrokupu...

Grupa je jaka, ali imamo potencijal! Partizan u utorak od 20. 00 gostuje Veneciji, timu koji je dva puta u poslednje tri sezone bio prvak Italije.

Košarka 01.10.2019 | 13:23
Jaramaz pred debi u Evrokupu...
Superkup ABA je "arhiviran", vreme je za evropski izazov!

Četiri kluba regionalne lige ove nedelje počinju takmičenje u Evroligi i Evrokupu, a prvi na teren izlazi Partizan, koji se u okviru 1. kola B grupe sastaje sa Venecijom (utorak, 20.00, Sport klub).

Crno-belima je ovo treća uzastopna sezona u kojoj igraju Evrokup i ako budu nastavili trend rasta, trebalo bi da prođu minimum u četvrtfinale. Zimus im je taj rezultat izmakao porazom od Ritasa na domaćem terenu, zbog koga su grupu Top 16 faze završili sa skorom 2-4, a Litvanci sa 3-3 otišli dalje.

Pored Venecije, rivali u grupi biće Tofaš, Ritas (ponovo!), Lokomotiva Kubanj i Limož.

Po imenima, konkurencija za svako poštovanje, ali Partizan je osvajanjem Superkupa i dobrim igrama pokazao da nema razloga da u Evrokupu zazire od bilo koga.

"Imamo jako tešku grupu, možda najtežu, što znači da će svaka utakmica biti važna. Ipak, bolje je imati tešku grupu kada četiri ekipe idu u drugu rundu, nego kada idu samo dve. Moramo da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, da ne razmišljamo previše, nego da igramo čvrsto kod kuće i na strani i da se borimo", poručio je iz Venecije trener Andrea Trinkijeri.

Italijanski stručnjak istakao je da Partizan ove sezone ima dosta novih igrača, od kojih neki nikada nisu igrali ovako kvalitetno evropsko takmičenje. 

Jedan od njih je Ognjen Jaramaz, jedan od najboljih u crno-belom timu tokom pripremnog perioda, a zatim i najbolji strelac finalne utakmice Superkupa u Zagrebu.

"Pre svega mislim da imamo jaku grupu i da će konkurencija biti dobra. Uzimajući u obzir da prvi put igram Evrokup, ne mogu da definišem svoja očekivanja dok utakmice ne krenu. U svakom slučaju mislim da imamo kapacitet i potencijal da odigramo veoma dobro".

Venecija je aktuelni šampion Italije, koji je uzeo titulu i 2017. Sa klupe ih već četvrtu sezonu predvodi Valter De Rafaele, a i "kostur" ekipe je dugo na okupu.

Udarne igle su bivša NBA "četvorka" Ostin Dej, bek Majkl Bramos i centar Mičel Vot, a ovog leta su doveli nekoliko iskusnih igrača poput reprezentativca Italije Ariela Filoja, slovenačkog centra Gašpera Vidmara i američkog plejmejkera Džeremija Čepela.

"Mislim da će biti veoma neizvesno, ali da možemo do pobede", kratko je prognozirao Jaramaz.

Venecija je u prva dva kola novog prvenstva države pobedila Trst 78:73, pa izgubila od Fortituda u Bolonji 89:82.

PAROVI 1. KOLA:

Grupa A

Monako - Andora utorak, 19.00
Makabi Rišon - Promiteas sreda, 18.30
Ulm - Virtus sreda, 19.30

Grupa B

Ritas - Lokomotiva Kubanj utorak, 18.00
Venecija - Partizan utorak, 20.00
Tofaš - Limož sreda, 19.00

Grupa C

Cedevita Olimpija - Darušafaka sreda, 19.30
Breša - Uniks sreda, 20.30
Nanter - Huventud sreda, 20.45

Grupa D

Trento - Galatasaraj utorak, 19.30
Oldenburg - Arka Gdinja utorak, 20.00
Unikaha - Budućnost sreda, 20.45

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar