Начелник Јагодић Рогатицу гура у дужничко ропство

Без обзира ко ће побиједити на локалним изборима сљедеће године чак четири будућа начелника и општинске администрације биће приморани да враћају кредите којима ће Милорад Јагодић финансирати своју и предизборну кампању СНСД-а у Рогатици 2020. године.

Република Српска 30.09.2019 | 15:21
Начелник Јагодић Рогатицу гура у дужничко ропство
Исто као што ни са сједнице СО Рогатица одржане 30. маја, на којој су на дневном реду биле “преправке” историјски рекордног кредитног задуживање општине у износу од 2,750.000 КМ, званична општинска страница www.рогатица.ба грађанима није донијела никакав извјештај ни са посљедње сједнице, одржане 27. септембра.

За разлику од њих, други на сједници присутан новинар, дописник “Гласа Срспке” и портала у власништву режисера Емира Кустурице www.058.ба Сретен Митровић, иза бомбастичног насловом “Ребалансом до рекордног буџета” покушао је  грађанима и јавности сакрити најважније материјалне чињенице.



А оне су више него страшне:

– За првих шест мјесеци 2019. године буџет општине Рогатица је у мањку четврт милиона, прецизно 259.300 марака или скоро 7,5 посто од извршења прихода.

– Овај мањак створен је исплатама плата десетини новозапослених страначких уљеба у општинској администрацији, за које не постоје званични и прецизни подаци чак ни по којим основама су запошљавани, ни какав је њихов радноправни статус у Општинској управи Рогатица.

– И за сљедећих шест мјесеци биће потребан исти износ за њихове плате, тако да ће се општина, поред историјски рекордних 2,750.000 КМ планиране кредитне задужености, морати задужити и за још пола милиона за плате запослених.

– До “Рекордног ребаланса буџета” на 9,100.00 КМ дошло се тако што је на реални општински буџет од око 6 милиона придодато кредитно задуживање од око 3 милиона.
-Наредна, 2020. година, је изборна и на њој ће се бирати нови начелник и органи локалне власти. Кредитна средства од око 3 милиона КМ биће утрошена за индиректно и директно финансирање предизборне кампање СНСД у Рогатици.

– Било ко да побиједи у Рогатици на изборима сљедеће године чак четири будућа начелника и општинске администрације (2 године грејс период и 12 година рок отплате) биће приморани да отплаћују рате кредита којима ће Милорад Јагодић финансирати предизборну кампању СНСД у Рогатици 2020. године. И блокирани у покретању било каквих капиталних инвестиција кредитним средствима. А грађани Рогатице осуђени на таворење или исељавање.

-Прије ових историјских задужења укупна кредитна задуженост буџета општине Рогатица била је око 300.000 КМ, а сви претходни наченици заједно нису задужили Рогатицу колико је сам Милорад Јагодић.

– Аналитичари памте да је, по доласку на позицију начелника, Јагодић изнио своју стратегију сљедећим ријечима: “Прве три године нећу радити ништа. Онда ћу четврте године да подигнем кредит и поново купим изборе и функцију наченика”.

-Иначе, у октобру 2020. године Јагодић ће имати 69,5 година старости, и биће на прагу осме деценије живота. Уз жеље да у здрављу дочека враћање кредита, ипак пред очима “вришти” чињеница да ће свако рогатичко дијете које се роди у овој годину у старту бити садужник кредита од 3 милиона за његову кампању, а кад буде враћена задња рата кредита биће то тинејџери од 14 година, момчићи са првим брчићима, а дјевојке са секундарним обиљежјима жена.

(Исток)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Кнез

30.09.2019 13:33

Јагодиц свакако неце врацати ове дугове. Закон биологије је старији и поред најбоље воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

30.09.2019 14:41

ајде удрузујте се и скидајте багру шта чекате ?

Name

Ре

30.09.2019 17:28

А све је на кредит у Српској

Name

ре кнез

30.09.2019 14:04

Следеце изборе Саровиц добија. Има да доведе све у ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко Раздољац

30.09.2019 15:13

Милораде, следеце године ти идес у пуензију. И твоје је вец просло, тако да ниција до зоре не гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

30.09.2019 19:12

Како нам је, види се по томе да нас води пензионер - ислузена рага. И јос реце: "Три године нецу радити ниста... " и имаде образа реци тако несто, потроси паре у беспослицу а сад трк по кредидит за плате послусника и исплату судских пресуда по тузбама радника које из дана у дан мобингује а који ниста не раде а примају плату. Овај нецовјек свих времена је цврсто ријесио да Рогатицу доведе до банкрота. Лицно мислим да није здрав у мозак. Народе, узимај ствар у своје руке, нема висе времена за цекање, дуго је цекати до октобра 2020. године, и данас је касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко Иконић

30.09.2019 20:02

Јагодић нам је повећао износ по кубику. До сад смо давали 3 марке а од сад дајемо по 5. Казе о е двије су за кампању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафијаска власт

01.10.2019 20:26

Страсно зло од цовјека. Његове изјаве су толико гнусне, колико и суноврат владавине права у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Побјегао од оваквих

02.10.2019 06:57

Шта њега брига колико ће се задужити неце он врацати.Познајем дотичног много дуго још од како је уништавао агрокомбинат заједно са тим вашим Мирком Шаровићом који је од браће Нерића приликом продаје хотела у Рогатици паре стрпао у свој џеп.Мада бн неће провјерити ову информацију а цијели град зна да је Мирко да овим бјелоглавим као купио агрокомбинат па исјекао фабрику слада у старо зељезо и уништио аргелу.

ОДГОВОРИТЕ