Načelnik Jagodić Rogaticu gura u dužničko ropstvo

Bez obzira ko će pobijediti na lokalnim izborima sljedeće godine čak četiri buduća načelnika i opštinske administracije biće primorani da vraćaju kredite kojima će Milorad Jagodić finansirati svoju i predizbornu kampanju SNSD-a u Rogatici 2020. godine.

Republika Srpska 30.09.2019 | 15:21
Načelnik Jagodić Rogaticu gura u dužničko ropstvo
Isto kao što ni sa sjednice SO Rogatica održane 30. maja, na kojoj su na dnevnom redu bile “prepravke” istorijski rekordnog kreditnog zaduživanje opštine u iznosu od 2,750.000 KM, zvanična opštinska stranica www.rogatica.ba građanima nije donijela nikakav izvještaj ni sa posljednje sjednice, održane 27. septembra.

Za razliku od njih, drugi na sjednici prisutan novinar, dopisnik “Glasa Srspke” i portala u vlasništvu režisera Emira Kusturice www.058.ba Sreten Mitrović, iza bombastičnog naslovom “Rebalansom do rekordnog budžeta” pokušao je  građanima i javnosti sakriti najvažnije materijalne činjenice.



A one su više nego strašne:

– Za prvih šest mjeseci 2019. godine budžet opštine Rogatica je u manjku četvrt miliona, precizno 259.300 maraka ili skoro 7,5 posto od izvršenja prihoda.

– Ovaj manjak stvoren je isplatama plata desetini novozaposlenih stranačkih uljeba u opštinskoj administraciji, za koje ne postoje zvanični i precizni podaci čak ni po kojim osnovama su zapošljavani, ni kakav je njihov radnopravni status u Opštinskoj upravi Rogatica.

– I za sljedećih šest mjeseci biće potreban isti iznos za njihove plate, tako da će se opština, pored istorijski rekordnih 2,750.000 KM planirane kreditne zaduženosti, morati zadužiti i za još pola miliona za plate zaposlenih.

– Do “Rekordnog rebalansa budžeta” na 9,100.00 KM došlo se tako što je na realni opštinski budžet od oko 6 miliona pridodato kreditno zaduživanje od oko 3 miliona.
-Naredna, 2020. godina, je izborna i na njoj će se birati novi načelnik i organi lokalne vlasti. Kreditna sredstva od oko 3 miliona KM biće utrošena za indirektno i direktno finansiranje predizborne kampanje SNSD u Rogatici.

– Bilo ko da pobijedi u Rogatici na izborima sljedeće godine čak četiri buduća načelnika i opštinske administracije (2 godine grejs period i 12 godina rok otplate) biće primorani da otplaćuju rate kredita kojima će Milorad Jagodić finansirati predizbornu kampanju SNSD u Rogatici 2020. godine. I blokirani u pokretanju bilo kakvih kapitalnih investicija kreditnim sredstvima. A građani Rogatice osuđeni na tavorenje ili iseljavanje.

-Prije ovih istorijskih zaduženja ukupna kreditna zaduženost budžeta opštine Rogatica bila je oko 300.000 KM, a svi prethodni načenici zajedno nisu zadužili Rogaticu koliko je sam Milorad Jagodić.

– Analitičari pamte da je, po dolasku na poziciju načelnika, Jagodić iznio svoju strategiju sljedećim riječima: “Prve tri godine neću raditi ništa. Onda ću četvrte godine da podignem kredit i ponovo kupim izbore i funkciju načenika”.

-Inače, u oktobru 2020. godine Jagodić će imati 69,5 godina starosti, i biće na pragu osme decenije života. Uz želje da u zdravlju dočeka vraćanje kredita, ipak pred očima “vrišti” činjenica da će svako rogatičko dijete koje se rodi u ovoj godinu u startu biti sadužnik kredita od 3 miliona za njegovu kampanju, a kad bude vraćena zadnja rata kredita biće to tinejdžeri od 14 godina, momčići sa prvim brčićima, a djevojke sa sekundarnim obilježjima žena.

(Istok)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Knez

30.09.2019 13:33

Jagodic svakako nece vracati ove dugove. Zakon biologije je stariji i pored najbolje volje.

ODGOVORITE
Name

Pa

30.09.2019 14:41

ajde udruzujte se i skidajte bagru šta čekate ?

Name

Re

30.09.2019 17:28

A sve je na kredit u Srpskoj

Name

re knez

30.09.2019 14:04

Sledece izbore Sarovic dobija. Ima da dovede sve u red.

ODGOVORITE
Name

Djoko Razdoljac

30.09.2019 15:13

Milorade, sledece godine ti ides u puenziju. I tvoje je vec proslo, tako da nicija do zore ne gori.

ODGOVORITE
Name

XXXL

30.09.2019 19:12

Kako nam je, vidi se po tome da nas vodi penzioner - isluzena raga. I jos rece: "Tri godine necu raditi nista... " i imade obraza reci tako nesto, potrosi pare u besposlicu a sad trk po kredidit za plate poslusnika i isplatu sudskih presuda po tuzbama radnika koje iz dana u dan mobinguje a koji nista ne rade a primaju platu. Ovaj necovjek svih vremena je cvrsto rijesio da Rogaticu dovede do bankrota. Licno mislim da nije zdrav u mozak. Narode, uzimaj stvar u svoje ruke, nema vise vremena za cekanje, dugo je cekati do oktobra 2020. godine, i danas je kasno.

ODGOVORITE
Name

Duško Ikonić

30.09.2019 20:02

Jagodić nam je povećao iznos po kubiku. Do sad smo davali 3 marke a od sad dajemo po 5. Kaze o e dvije su za kampanju.

ODGOVORITE
Name

Mafijaska vlast

01.10.2019 20:26

Strasno zlo od covjeka. Njegove izjave su toliko gnusne, koliko i sunovrat vladavine prava u RS.

ODGOVORITE
Name

Pobjegao od ovakvih

02.10.2019 06:57

Šta njega briga koliko će se zadužiti nece on vracati.Poznajem dotičnog mnogo dugo još od kako je uništavao agrokombinat zajedno sa tim vašim Mirkom Šarovićom koji je od braće Nerića prilikom prodaje hotela u Rogatici pare strpao u svoj džep.Mada bn neće provjeriti ovu informaciju a cijeli grad zna da je Mirko da ovim bjeloglavim kao kupio agrokombinat pa isjekao fabriku slada u staro zeljezo i uništio argelu.

ODGOVORITE