Немања Матић преломио: Одох у Италију!

Ништа од новог уговора, следећа станица Серија А! Солскјер је после утакмице са Астаном вратио нашег репрезентативца међу стартере, међутим изгледа да се он у међувремену одлучио за одлазак са "Олд трафорда".

Фудбал 30.09.2019 | 21:56
Немања Матић преломио: Одох у Италију!
Када је почетком септембра уочи утакмице са Португалијом у Београду разговарао са новинарима у Старој Пазови, Немања Матић (31) признао је да му не одговара улога резервисте у овој фази каријере и открио да је о томе већ разговарао са менаџером Олеом Гунаром Солскјером.

Заменик капитена репрезентације Србије, међутим, показао је колики је професионалац и додао да ће наставити да ради још јаче и бори се за место у стартној постави Манчестер јунајтеда, подсећајући да је сезона дугачка и је, ипак, на њему да увери Норвежанина да греши када предност даје Скоту Мектоминају и Фреду.

Селектор "орлова" Љубиша Тумбаковић данас ће саопштити списак на којој би требало да се нађе 194 центиметара високи везиста са Уба, власник 48 наступа за наш национални тим, који је у периоду између два окупљања за квалификације за ЕУРО 2020 изгледа одлучио да - напусти Јунајтед, можда и Енглеску.

Матић није играо ни минут у прва три кола Премијер лиге ове сезоне, потом је ушао са клупе против Саутемптона, а затим са капитенском траком на руци предводио екипу у победи над Астаном на отварању Лиге Европе. Солскјер га је, очигледно задовољан разликом коју је Матић направио на средини терена, задржао међу стартерима и на наредне две утакмице у лиги, у победи над Лестером и поразу од Вест Хема, па ће бити занимљиво видети селекцију за дерби са Арсеналом вечерас и гостовање Аз Алкмару наредног четвртка. "Ђаволи" долазе у Београд на сусрет са Партизаном већ 24. октобра.

Матићев уговор са "ђаволима", међу које је дошао у јулу 2017. на инсистирање Жозеа Муриња у трансферу из Челсија вредном 44,7 милиона евра, истиче на крају сезоне и он ће већ у јануару бити слободан у избору следећег клуба, као и потписивању предуговора.

Медији у Енглеској и Италији, позивајући се на изворе блиске фудбалеру, најављују да Матић неће продужити уговор са Јунајтедом, док је "Цалциомерцато" отишао корак даље и најавио га као будућег фудбалера Интера!

Паралелно, појавиле су се информације о томе да би прекаљени везиста могао да потпише и за Милан, међутим "Цалциомерцато" наводи да су "неразури" отишли корак даље и, на захтев новог тренера Антонија Контеа, ушли у преговоре са још једним првотимцем Манчестер јунајтеда.

Још једним, јер су летос са "Олд трафорда" на "Ђузепе Меацу" један за другим отишли Ромелу Лукаку и Алексис Санчез, а не тако давно Интер је био избор и Немање Видића када се, такође као слободан играч, растајао са славним енглеским клубом.

Матић је одиграо 91 утакмицу за Манчестер јунајтед, уз три гола и три асистенције, док је боје Челсија у две етапе бранио укупно 154 пута, постигао седам голова и забележио 17 асистенција. У међувремену, играо за Бенфику и на 98 утакмица девет пута погодио мрежу, а једном асистирао.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар