Nemanja Matić prelomio: Odoh u Italiju!

Ništa od novog ugovora, sledeća stanica Serija A! Solskjer je posle utakmice sa Astanom vratio našeg reprezentativca među startere, međutim izgleda da se on u međuvremenu odlučio za odlazak sa "Old traforda".

Fudbal 30.09.2019 | 21:56
Nemanja Matić prelomio: Odoh u Italiju!
Kada je početkom septembra uoči utakmice sa Portugalijom u Beogradu razgovarao sa novinarima u Staroj Pazovi, Nemanja Matić (31) priznao je da mu ne odgovara uloga rezerviste u ovoj fazi karijere i otkrio da je o tome već razgovarao sa menadžerom Oleom Gunarom Solskjerom.

Zamenik kapitena reprezentacije Srbije, međutim, pokazao je koliki je profesionalac i dodao da će nastaviti da radi još jače i bori se za mesto u startnoj postavi Mančester junajteda, podsećajući da je sezona dugačka i je, ipak, na njemu da uveri Norvežanina da greši kada prednost daje Skotu Mektominaju i Fredu.

Selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković danas će saopštiti spisak na kojoj bi trebalo da se nađe 194 centimetara visoki vezista sa Uba, vlasnik 48 nastupa za naš nacionalni tim, koji je u periodu između dva okupljanja za kvalifikacije za EURO 2020 izgleda odlučio da - napusti Junajted, možda i Englesku.

Matić nije igrao ni minut u prva tri kola Premijer lige ove sezone, potom je ušao sa klupe protiv Sautemptona, a zatim sa kapitenskom trakom na ruci predvodio ekipu u pobedi nad Astanom na otvaranju Lige Evrope. Solskjer ga je, očigledno zadovoljan razlikom koju je Matić napravio na sredini terena, zadržao među starterima i na naredne dve utakmice u ligi, u pobedi nad Lesterom i porazu od Vest Hema, pa će biti zanimljivo videti selekciju za derbi sa Arsenalom večeras i gostovanje Az Alkmaru narednog četvrtka. "Đavoli" dolaze u Beograd na susret sa Partizanom već 24. oktobra.

Matićev ugovor sa "đavolima", među koje je došao u julu 2017. na insistiranje Žozea Murinja u transferu iz Čelsija vrednom 44,7 miliona evra, ističe na kraju sezone i on će već u januaru biti slobodan u izboru sledećeg kluba, kao i potpisivanju predugovora.

Mediji u Engleskoj i Italiji, pozivajući se na izvore bliske fudbaleru, najavljuju da Matić neće produžiti ugovor sa Junajtedom, dok je "Calciomercato" otišao korak dalje i najavio ga kao budućeg fudbalera Intera!

Paralelno, pojavile su se informacije o tome da bi prekaljeni vezista mogao da potpiše i za Milan, međutim "Calciomercato" navodi da su "nerazuri" otišli korak dalje i, na zahtev novog trenera Antonija Kontea, ušli u pregovore sa još jednim prvotimcem Mančester junajteda.

Još jednim, jer su letos sa "Old traforda" na "Đuzepe Meacu" jedan za drugim otišli Romelu Lukaku i Aleksis Sančez, a ne tako davno Inter je bio izbor i Nemanje Vidića kada se, takođe kao slobodan igrač, rastajao sa slavnim engleskim klubom.

Matić je odigrao 91 utakmicu za Mančester junajted, uz tri gola i tri asistencije, dok je boje Čelsija u dve etape branio ukupno 154 puta, postigao sedam golova i zabeležio 17 asistencija. U međuvremenu, igrao za Benfiku i na 98 utakmica devet puta pogodio mrežu, a jednom asistirao.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar