Зоран Гајић поносан на српске одбојкаше!

Честитке играчима, издржали су велики притисак! Трофејни одбојкашки стручњак истиче да су у Савезу све време веровали у квалитет ове репрезентације.

Остали спортови 30.09.2019 | 17:49
Зоран Гајић поносан на српске одбојкаше!
Зоран Гајић је човек за чије име се везује први талас великих успеха наше одбојке. Као селектор је од 1995. до 2001. донео седам медаља са исто толико великих такмичења, укључујући злато са ОИ у Сиднеју 2000. и прву европску титулу, освојену годину дана касније у Острави.

Пре непуне три године стао је на чело Одбојкашког савеза Србије и овог лета показао да уме да "пресече", када је после пораза од Италије на квалификационом турниру за Олимпијске игре одлучио да Никола Грбић - ма колико био велико име и заслужан члан српске одбојкашке породице - мора да оде са клупе "орлова".

"Никола и ми смо заједно дошли до закључка да би, зарад будућности нашег националног тима, требало прекинути сарадњу после тог турнира. Не само што нисмо отишли на ОИ, него смо много слабо играли. Нисмо личили на себе... Када видиш да играчи не реагују, онда је то (смена тренера - прим. аут.) логичан потез", објаснио је тада Гајић.

Месец и по дана касније, селекција Србије под вођством Слободана Ковача је одиграла феноменално Европско првенство, подигла нацију на ноге и трећи пут нас одвела на континентални трон.



Словенија је у финалу добила први сет, али је на томе и остала. Према приказаној игри није, практично, било шансе да се заврши другачије осим победом Србије.

"Честитке играчима и стручном штабу. Издржали су велики притисак и одиграли веома квалитетно", рекао је Гајић за РТС.

"Притисак овог финала је био велики и због тога смо сви заједно веома емотивно доживели утакмицу. Међутим, када погледамо снимак, схватићемо да смо веома убедљиво добили сва три сета и да би било још убедљивије, да није било нервозе у финишу четвртог сета", констатовао је искусни стручњак.

Јасно је да пре такмичења готово нико није очекивао овакав епилог. Домаћа спортска јавност туговала је због петог места кошаркаша на Мундобаскету у Кини, одбојкашице су ставиле "мелем на рану", а о Ковачевићу, Атанасијевићу и друговима није се пуно ни причало.

"Честитам још једном свим играчима. Били су пуно оспоравани, али на првенству су победили и себе и много 'неверних Тома'. Ми смо сви заједно веровали у њих и веома ми је драго што су успели да се докажу", поручио је Зоран Гајић, први човек ОСС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар