Zoran Gajić ponosan na srpske odbojkaše!

Čestitke igračima, izdržali su veliki pritisak! Trofejni odbojkaški stručnjak ističe da su u Savezu sve vreme verovali u kvalitet ove reprezentacije.

Ostali sportovi 30.09.2019 | 17:49
Zoran Gajić ponosan na srpske odbojkaše!
Zoran Gajić je čovek za čije ime se vezuje prvi talas velikih uspeha naše odbojke. Kao selektor je od 1995. do 2001. doneo sedam medalja sa isto toliko velikih takmičenja, uključujući zlato sa OI u Sidneju 2000. i prvu evropsku titulu, osvojenu godinu dana kasnije u Ostravi.

Pre nepune tri godine stao je na čelo Odbojkaškog saveza Srbije i ovog leta pokazao da ume da "preseče", kada je posle poraza od Italije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre odlučio da Nikola Grbić - ma koliko bio veliko ime i zaslužan član srpske odbojkaške porodice - mora da ode sa klupe "orlova".

"Nikola i mi smo zajedno došli do zaključka da bi, zarad budućnosti našeg nacionalnog tima, trebalo prekinuti saradnju posle tog turnira. Ne samo što nismo otišli na OI, nego smo mnogo slabo igrali. Nismo ličili na sebe... Kada vidiš da igrači ne reaguju, onda je to (smena trenera - prim. aut.) logičan potez", objasnio je tada Gajić.

Mesec i po dana kasnije, selekcija Srbije pod vođstvom Slobodana Kovača je odigrala fenomenalno Evropsko prvenstvo, podigla naciju na noge i treći put nas odvela na kontinentalni tron.



Slovenija je u finalu dobila prvi set, ali je na tome i ostala. Prema prikazanoj igri nije, praktično, bilo šanse da se završi drugačije osim pobedom Srbije.

"Čestitke igračima i stručnom štabu. Izdržali su veliki pritisak i odigrali veoma kvalitetno", rekao je Gajić za RTS.

"Pritisak ovog finala je bio veliki i zbog toga smo svi zajedno veoma emotivno doživeli utakmicu. Međutim, kada pogledamo snimak, shvatićemo da smo veoma ubedljivo dobili sva tri seta i da bi bilo još ubedljivije, da nije bilo nervoze u finišu četvrtog seta", konstatovao je iskusni stručnjak.

Jasno je da pre takmičenja gotovo niko nije očekivao ovakav epilog. Domaća sportska javnost tugovala je zbog petog mesta košarkaša na Mundobasketu u Kini, odbojkašice su stavile "melem na ranu", a o Kovačeviću, Atanasijeviću i drugovima nije se puno ni pričalo.

"Čestitam još jednom svim igračima. Bili su puno osporavani, ali na prvenstvu su pobedili i sebe i mnogo 'nevernih Toma'. Mi smo svi zajedno verovali u njih i veoma mi je drago što su uspeli da se dokažu", poručio je Zoran Gajić, prvi čovek OSS.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar