Одмах послије ЕП-а, почиње Свјетски куп...

Амери бране пехар, Италијани без главних звезда.  У наредне две недеље Јапан ће бити домаћин последњег репрезентативног такмичења за одбојкаше у 2019. години.

Остали спортови 30.09.2019 | 23:45
Одмах послије ЕП-а, почиње Свјетски куп...
Само што је завршено Европско првенство за одбојкаше тријумфом Србије, креће ново такмичење са којим ће се ставити тачка на дугу репрезентативну сезону у 2019. години, Светски куп у Јапану. Три града – Фукуока, Хирошима и Нагано биће домаћини 12 селекција са свих континената, који су изборили пласман на ово такмичење по редоследу на ранг листи Светске одбојкашке федерације (ФИВБ).

Европски шампион Србија не учествује у Јапану за разлику од одбојкашица наше земље које су биле девете на Светском купу. Ово такмичење нема превелики значај. Игра се за новчану награду, престиж и бодове за ранг листу Светске одбојкашке федерације. Пре четири године ово такмичење је било квалификационо за Олимпијске игре у Рију 2016. године, али сада нема тај значај и не деле се визе за Токио 2020.

Титулу од пре четири године бране САД, друга је била Италија, трећа Пољска, а четврта Русија. Американци су на овај турнир дошли у јаком саставу. Нема капитена Тејлора Сандера, али ту су остале звезде селектора Џона Спероуа - Мајка Кристенсон, Метју Андерсон, Арон Расел и Макс Холт. Од фаворита за титулу издваја се и вицешампион света Бразил, док су европске селекције – Италија, Русија и Пољска стигле у Јапан ослабљене без носилаца игре после управо завршеног Европског првенства.

Италијани ће играти без носилаца игре - Ивана Зајцева, Османија Хуанторене и Симонеа Ђанелија. Од фаворита из сенке могли би до високог пласмана Иранци који су ове године играли одлично у Лиги нација. Азијску селекцију са клупе предводи некадашњи селектор Србије Игор Колаковић. Аутсајдери су афричке репрезентације Египат и Тунис.

Систем такмичење је такав са се игра 11 кола, свако са сваким. Редослед на табели одређује број победа, па тек онда број бодова.



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар