Шокантне изјаве Тариба Веста: Мафија ме уништила!

Лекари подмићени, нису хтели Африканца у тиму! Зашто Нигеријац није успео у Милану. . . ?

Фудбал 30.09.2019 | 22:30
Шокантне изјаве Тариба Веста: Мафија ме уништила!
Брзином муње шире се свим меридијанима речи Тариба Веста. Прецизније, оптужбе на рачун Милана. Као да је Росонерима мало тренутних организационих, стручних и играчких мука, па им со на рану сипа и бивши члан тог клуба.

Додуше, Нигеријац је одиграо само четири меча за седемоструког првака Европе по доласку из градског ривала Инетра у лето 1999. Тврди да би их било знатно више да није био мета – мафије!? Ко је и како тачно спутавао освајача златне олимпијске медаље из Атланате 1996. да испољи несумњиве квалитете у екипи тадашњег тренера Алберта Закеронија није до краја разјаснио, али је је после изјава за медије у отаџбини јасно да му смета што се није доказао у још једном великану.

„Мафија је учинила све што је било у њеној моћи да се постара да што пре завршим мисију у Милану“, изричит је Тарибо, први афрички фудбалер који је заиграо и за Интер и за Милан.

Можда је баш то порекло пресудно утицало да не успе на Сан Сиру. Макар тако сам тврди, подсећајући да је у то време било тешко, готово незамисливо, на клупу преселити Паола Малдијна и Алесандра Костакурту, а зна се какве су стене у одбрани њих двојица били.

„Прво је мафија подметнула у штампу информацију да сам повређен, у очајничкој намери да ме се отараси. Лекари су добили мито да кажу како сам стварно био повређен, што је, заправо, била лаж. Урадили су то јер су сматрали незамислив да афричких фудбалер узме једно од места староседесицима Росонера“.

Схвативши да се неће наиграти у Серији А, први дефанзивац у историји фудбала плаћен више од 10.000.000 фунти (кад га је купио Интер)  је у зиму 2000. одлучио не само да промени град, већ и државу. Преселио се у Премијер лигу.

„Ливерпул се јавио, доставио понуду, али сам на крају морао да се задовољним потписом за Дерби каунти“, открио је Тарибо Вест, који је током каријере играо за Оксер, Интер, Милан, Дерби, Кајзерслаутерн, Ал Араби, Плимут и Пајкан.

Нашим љубитељима фудбала посебно је остао у сећању током сезона 2002/03 и 2003/04 кад је са Партизаном освојо титулу првака државе и био један од најважнијих играча у првом пласману црно-белих у Лигу шампиона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар