Šokantne izjave Tariba Vesta: Mafija me uništila!

Lekari podmićeni, nisu hteli Afrikanca u timu! Zašto Nigerijac nije uspeo u Milanu. . . ?

Fudbal 30.09.2019 | 22:30
Šokantne izjave Tariba Vesta: Mafija me uništila!
Brzinom munje šire se svim meridijanima reči Tariba Vesta. Preciznije, optužbe na račun Milana. Kao da je Rosonerima malo trenutnih organizacionih, stručnih i igračkih muka, pa im so na ranu sipa i bivši član tog kluba.

Doduše, Nigerijac je odigrao samo četiri meča za sedemostrukog prvaka Evrope po dolasku iz gradskog rivala Inetra u leto 1999. Tvrdi da bi ih bilo znatno više da nije bio meta – mafije!? Ko je i kako tačno sputavao osvajača zlatne olimpijske medalje iz Atlanate 1996. da ispolji nesumnjive kvalitete u ekipi tadašnjeg trenera Alberta Zakeronija nije do kraja razjasnio, ali je je posle izjava za medije u otadžbini jasno da mu smeta što se nije dokazao u još jednom velikanu.

„Mafija je učinila sve što je bilo u njenoj moći da se postara da što pre završim misiju u Milanu“, izričit je Taribo, prvi afrički fudbaler koji je zaigrao i za Inter i za Milan.

Možda je baš to poreklo presudno uticalo da ne uspe na San Siru. Makar tako sam tvrdi, podsećajući da je u to vreme bilo teško, gotovo nezamislivo, na klupu preseliti Paola Maldijna i Alesandra Kostakurtu, a zna se kakve su stene u odbrani njih dvojica bili.

„Prvo je mafija podmetnula u štampu informaciju da sam povređen, u očajničkoj nameri da me se otarasi. Lekari su dobili mito da kažu kako sam stvarno bio povređen, što je, zapravo, bila laž. Uradili su to jer su smatrali nezamisliv da afričkih fudbaler uzme jedno od mesta starosedesicima Rosonera“.

Shvativši da se neće naigrati u Seriji A, prvi defanzivac u istoriji fudbala plaćen više od 10.000.000 funti (kad ga je kupio Inter)  je u zimu 2000. odlučio ne samo da promeni grad, već i državu. Preselio se u Premijer ligu.

„Liverpul se javio, dostavio ponudu, ali sam na kraju morao da se zadovoljnim potpisom za Derbi kaunti“, otkrio je Taribo Vest, koji je tokom karijere igrao za Okser, Inter, Milan, Derbi, Kajzerslautern, Al Arabi, Plimut i Pajkan.

Našim ljubiteljima fudbala posebno je ostao u sećanju tokom sezona 2002/03 i 2003/04 kad je sa Partizanom osvojo titulu prvaka države i bio jedan od najvažnijih igrača u prvom plasmanu crno-belih u Ligu šampiona.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar