Пукла мотка током скока, сунђер је спасио (видео)

Језва сцена у Дохи на СП, али је на срећу сунђер одрадио свој посао.

Остали спортови 30.09.2019 | 12:05
Пукла мотка током скока, сунђер је спасио (видео)
Стравична сцена виђена је у финалу скока са мотком на Светском првенству када је шведској моткашици Ангелики Бенгшон мотка пукла на два дела.
 
На срећу до се догодило чим се одразила са земље и успела је да падне на сам руб струњаче. Међутим призор није био ни мало пријатан.

Сви гледаоци су били ''залеђени'' у секунди пошто је Швеђанка лежала непомично неколико секунди док јој судије, које су јој биле најближе, нису прискочиле у помоћ.



Већа незгода је избегнута, Ангелика Бегнстон је имала среће јер се то догодило јако ниско, да је мотка издржала мало дуже то би створило озбиљне проблеме, јер се моткаши пењу на висине и од другог, трећег спрата.

Иако изгледају танко, мотке су направљене од посебног, веома издржљивог материјала који је савитљив толико да оба краја могу да се додирну. Тако се проверава квалитет пре него што се пусте у продају.

До оваквих пуцања долази, ретко до душе, али ово није преседан. На срећу за сад још није било тежих повреда.

Како то изгледа зна и Санди Морис Американка која је освојила сребрну медаљу на овом такмичењу.

Швеђанка је тако остала без своје мотке па јој је друга такмичарка позајмила своју за наставак такмичења.

У том тренутку Ангелика Бергстон је имала два неуспела покушаја на 4,80 метара и са новом мотком је морала да нападне опстанак у такмичењу.

Претрпљен шок који би многе омео њој као да је дао снаге и нови адреналин јер је са новом мотком у последњем покушају успела да прескочи 4,80 што је висина коју нико никад у Шведској није успео да прескочи.

Домогла се шестог места на Светском првенству, али и звања најбоље свих времена у својој земљи и то само који минут након стравичног пада.

У Свету моткаша пуцање мотки је реткост, али се дешава, од аматера до оних најбољих на највећим такмичењима.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар